Kiełbasa aligot

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
średnie
50 min

Potrzebujesz czegoś pocieszającego w te chłodne dni? Nasz przepis na Aligot saucisse powinien zachwycić Twój żołądek :-) To danie z regionu Aubrac łączy w sobie ziemniaki + świeży ser tome + śmietanę + czosnek. Jest to wyjątkowo cienkie purée, które idealnie pasuje do kiełbasek z Tuluzy. Aby mieć pewność, że za każdym razem uzyskasz idealny rezultat, przedstawiliśmy Ci kroki przygotowania tego aligot na piśmie, na zdjęciach i na wideo. Niczego nie przegapisz ;-)


Składniki

4

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min


Obserwacje

Przecier :
Przecedzić purée, aż będzie gładkie.
Purée i śmietanę należy dokładnie podgrzać przed dodaniem sera.

Ser :
Ser powinien być jak najświeższy i pokrojony w ostatniej chwili.
Ciągle mieszaj, dodając ser po trochu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+