Spaghetti konjac po prowansalsku

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
35 min

Wszyscy znamy klasyczne spaghetti wykonane z mąki pszennej lub bezglutenowe alternatywy z kukurydzy, gryki, ryżu itp. Ale czy słyszałeś o spaghetti konjac? Produkt ten, będący najlepszym sprzymierzeńcem odchudzania, nie zawiera tłuszczu, cukru, glutenu ani soli, a dodatkowo jest bogaty w błonnik i niskokaloryczny (około 8 kalorii na 100 g spaghetti!). Jego neutralny smak oznacza, że można go łatwo łączyć z całą gamą potraw ;-) Tutaj zdecydowaliśmy się doprawić spaghetti dobrym domowym sosem pomidorowym, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Piękny letni przepis ;-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 1.29 (0.65€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min


Obserwacje

Dodatki: można dodać mięso mielone lub kurczaka lub inne małe warzywa (cukinia, bakłażan itp.).

Skąd pochodzi Konjac? Pochodząca z Azji bulwa tej rośliny jest spożywana jako warzywo lub mąka. W tym drugim przypadku mąka jest żelowana w celu wytworzenia różnego rodzaju produktów, takich jak spaghetti lub ryż konjac.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+