Makaron ryżowy z grzybami i jajkiem na miękko!

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
20 min

Nie wiesz, co zrobić z makaronem ryżowym? Oto przepis, który powinien uratować Twój posiłek! Tak, jest łatwy do zrobienia, ale także bardzo szybki;-) A jeśli chodzi o dekorację, utrzymujemy ją w prostocie z grzybami, sosem sojowym i jajkiem na miękko, aby uzyskać dodatkowy miękki, topiący się efekt. Do Ciebie należy wykonanie szczegółowych kroków poniżej ↓


Składniki

1

Sos :

Dekoracja :

Szacowany koszt: 1.49 (1.49€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min


Obserwacje

Czy to danie jest bezglutenowe?
Jest prawie całkowicie bezglutenowe! Konieczne będzie zastąpienie sosu sojowego bezglutenowym sosem sojowym (zwanym "tamari").

Czy to danie jest wegetariańskie?
Tak, to danie jest wegetariańskie. Nie zawiera mięsa ani ryb.

Czy to danie jest wegańskie?
Nie, to danie nie jest wegańskie, ale można zastąpić jajko na przykład tofu, aby zachować białko w potrawie. Konieczne będzie również zastąpienie miodu innym słodzikiem, takim jak brązowy cukier, syrop z agawy itp.

Czym zastąpić jajko?
Jajko można zastąpić tofu, jak wspomniano powyżej, kurczakiem lub mięsem mielonym (lub mielonymi warzywami).



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+