Makaron z chorizo
zagłosuj teraz
Szukasz łatwego w przygotowaniu sosu, który podkreśli smak Twojego makaronu? Wypróbuj nasz sos chorizo! Dzięki dodatkowi pulpy pomidorowej i papryki, sos ten w mgnieniu oka nada makaronowi charakteru! A jeśli chcesz, aby smaki dobrze się połączyły i ujednoliciły, możesz zblendować polewę przed nałożeniem jej na ugotowany makaron :-)
Składniki
3
Szacowany koszt: 5.02Euros€ (1.67€/porcja)
Materiały
- 1 patelnia
- 1 rondel
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania35 min
- Pokrój chorizo na plasterki, a następnie na 4 części i smaż na patelni przez około 2 minuty. Odłóż kawałki chorizo na bok.
- Podsmaż zmiażdżony ząbek czosnku i posiekaną cebulę na tłuszczu z chorizo, a następnie dodaj paprykę pokrojoną w paski i smaż przez kilka minut.
- Dodaj pulpę pomidorową i chorizo i przykryj. Dusić przez 20-25 minut, aby dokładnie ugotować paprykę. Ugotować makaron al dente.
- Dodaj śmietanę i natkę pietruszki, wymieszaj, a następnie dodaj makaron i smaż przez 2 do 4 minut, mieszając, aby makaron dobrze nasiąknął sosem.
- Makaron z chorizo można udekorować paskami chorizo i natką pietruszki! Czas na jedzenie!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!