Makaron z figami i pancettą

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
15 min

Uwielbiamy jeść figi w takiej postaci, zarówno na deser, jak i jako danie główne! Miłośnicy słodkich i słonych potraw, witamy w Ptitchef :-D Oto nowy przepis, który jest wyjątkowo łatwy w przygotowaniu: tagliatelle z figami i pancettą. Wyjątkowo smaczne połączenie, które z pewnością Cię zachwyci ;-) Poniżej przedstawiamy kroki przygotowania ↓


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.48 (1.24€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
  • Makaron z figami i pancettą - Przygotowanie krok 1Podpiecz pancettę na rozgrzanej patelni. Gdy będzie chrupiąca, odstawić na bok.
  • Makaron z figami i pancettą - Przygotowanie krok 2Zrumienić figi, pokrojone na 4 części, w tłuszczu z pancetty z dodatkiem soli i pieprzu. Przykryj i piecz przez kilka minut.
  • Makaron z figami i pancettą - Przygotowanie krok 3Gotuj makaron we wrzącej osolonej wodzie przez połowę czasu wskazanego na opakowaniu.
  • Makaron z figami i pancettą - Przygotowanie krok 4Przenieś makaron na patelnię z figami. Dodaj chochlę wody z gotowania na patelnię wraz z połową grillowanej pancetty.
  • Makaron z figami i pancettą - Przygotowanie krok 5Smażyć makaron, aż wchłonie wodę. Jeśli jest niedogotowany, dodaj więcej wody i kontynuuj gotowanie.
  • Makaron z figami i pancettą - Przygotowanie krok 6Podawać posypane opiekaną pancettą i posiekanymi orzechami włoskimi. Gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+