Makaron z figami i pancettą

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
15 min

Figi uwielbiamy jeść w takiej postaci, zarówno na deser, jak i jako danie główne! Miłośnicy słodkich i słonych potraw, witamy w Ptitchef :-D Oto nowy przepis, który jest wyjątkowo łatwy w przygotowaniu: tagliatelle z figami i pancettą. Wyjątkowo smaczne połączenie, które z pewnością Cię zachwyci ;-) Poniżej przedstawiamy kroki przygotowania ↓

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
  • Makaron z figami i pancettą - Przygotowanie krok 1Usmażyć pancettę na rozgrzanej patelni. Gdy będzie chrupiąca, odstawić na bok.
  • Makaron z figami i pancettą - Przygotowanie krok 2Smażyć figi pokrojone na 4 części w tłuszczu z pancetty z dodatkiem soli i pieprzu. Przykryć i piec przez kilka minut.
  • Makaron z figami i pancettą - Przygotowanie krok 3Gotować makaron we wrzącej osolonej wodzie przez połowę czasu wskazanego na opakowaniu.
  • Makaron z figami i pancettą - Przygotowanie krok 4Przenieść makaron na patelnię z figami. Dodać chochlę wody z gotowania na patelnię oraz połowę grillowanej pancetty.
  • Makaron z figami i pancettą - Przygotowanie krok 5Smażyć makaron, aż wchłonie wodę. Jeśli jest niedogotowany, dodać więcej wody i kontynuować gotowanie.
  • Makaron z figami i pancettą - Przygotowanie krok 6Podawać posypane grillowaną pancettą i posiekanymi orzechami włoskimi. Gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: