Makaron z figami i pancettą
zagłosuj teraz
Uwielbiamy jeść figi w takiej postaci, zarówno na deser, jak i jako danie główne! Miłośnicy słodkich i słonych potraw, witamy w Ptitchef :-D Oto nowy przepis, który jest wyjątkowo łatwy w przygotowaniu: tagliatelle z figami i pancettą. Wyjątkowo smaczne połączenie, które z pewnością Cię zachwyci ;-) Poniżej przedstawiamy kroki przygotowania ↓
Składniki
2
Szacowany koszt: 2.48Euros€ (1.24€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
- Podpiecz pancettę na rozgrzanej patelni. Gdy będzie chrupiąca, odstawić na bok.
- Zrumienić figi, pokrojone na 4 części, w tłuszczu z pancetty z dodatkiem soli i pieprzu. Przykryj i piecz przez kilka minut.
- Gotuj makaron we wrzącej osolonej wodzie przez połowę czasu wskazanego na opakowaniu.
- Przenieś makaron na patelnię z figami. Dodaj chochlę wody z gotowania na patelnię wraz z połową grillowanej pancetty.
- Smażyć makaron, aż wchłonie wodę. Jeśli jest niedogotowany, dodaj więcej wody i kontynuuj gotowanie.
- Podawać posypane opiekaną pancettą i posiekanymi orzechami włoskimi. Gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!