Makaron z mrożonymi owocami morza, smaczne i bardzo szybkie pierwsze danie

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
15 min

Wyjaśniamy jak zrobić makaron z mrożonymi owocami morza, idealny przepis, gdy masz mało czasu na gotowanie. Istnieje kilka wersji tego wspaniałego klasyka kuchni włoskiej, a tutaj proponujemy naszą ulubioną: linguine z owocami morza i pomidorkami koktajlowymi. W 15 minut przyniesiesz na stół smaczne danie, które możesz również podać, jeśli masz gości na kolację w ostatniej chwili (mrożonej mieszanki ryb nigdy nie brakuje w naszej zamrażarce). Postępuj zgodnie z procedurą krok po kroku, aby uzyskać doskonałe pierwsze danie z kremowym sosem rybnym.


Składniki

2

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min


Obserwacje

Czy mogę przechowywać mrożony makaron z owocami morza?
Zalecamy spożywanie go, gdy tylko będzie gotowy.

Jak dodać smaku makaronowi z mrożonymi owocami morza?
Można podsmażyć papryczkę chili z czosnkiem i zalać owoce morza białym winem.

Czego mogę użyć zamiast pomidorków koktajlowych?
Możesz również przygotować makaron z mrożonymi owocami morza z przecierem pomidorowym. Nie przesadzaj z ilością, w przeciwnym razie przykryjesz smak ryby.

Jak zrobić kremowy makaron z owocami morza?
Dodaj trochę wody z gotowania do sosu z owocami morza, skrobia zawarta w makaronie pomoże zagęścić sos. Następnie mieszaj makaron, aż uzyskasz pożądaną kremowość, ale uważaj, aby nie przypalić makaronu.

Jak zrobić makaron z mrożonymi owocami morza w białym sosie?
Gdy owoce morza rozmrożą się na patelni, zalej je białym winem, aby nadać im więcej smaku. Dodaj trochę wody z gotowania, aby stworzyć kremowy sos przed wrzuceniem makaronu na patelnię.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+