Miska buddy z łososiem
zagłosuj teraz
Aby uzyskać łatwy, szybki i zbilansowany posiłek, wybierz tę miskę Buddy! Ten popularny na Instagramie przepis łączy w sobie całą gamę produktów spożywczych w misce, tworząc apetyczny i kompletny posiłek. To świetna okazja, aby przekształcić klasyczne mieszanki sałat w bardziej kuszącą wersję :-) Nie ma tu standardowego przepisu, chodzi o to, aby użyć tego, co lubisz, a przede wszystkim tego, co masz pod ręką. Dobry przepis przeciwko marnotrawstwu pod koniec tygodnia, kiedy masz dużo resztek z poprzednich posiłków ;-)
Składniki
2
Przyprawy :
Materiały
- Miska
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania10 min
- Gotować komosę ryżową we wrzącej, osolonej wodzie przez 10 do 12 minut.
Umieść pędy szpinaku na dnie dużej miski. Dodaj ugotowaną komosę ryżową z jednej strony miski. - Następnie dodaj pokrojoną w paski czerwoną paprykę wraz z komosą ryżową. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę wędzonego łososia.
- Ułóż pokrojonego w kostkę buraka obok łososia. Połowę awokado pokroić w paski i ułożyć obok buraka.
- Pokrój połówki marchewki na cienkie paski i zwiń je w różyczki. Umieść każdą różę w misce po jej uformowaniu, aby trzymała się razem.
- Na koniec posyp sezamem i nasionami słonecznika.
Wymieszaj składniki przyprawy i polej sosem Buddha Bowl. - A teraz miska Buddy jest gotowa!
Obserwacje
W wersji wegetariańskiej/wegańskiej: zastąp wędzonego łososia tofu lub innym białkiem roślinnym, takim jak rośliny strączkowe (ciecierzyca, soczewica, fasola...).
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!