Niezwykle delikatna lasagne z ricottą i szpinakiem

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
1 h 5 m

Co jest w menu w porze lunchu? Wegetariańska lasagne! Ale nie ma mowy o pomijaniu smaków, nie ma mowy! Tutaj możemy zapewnić, że pokochasz połączenie ricotty i szpinaku. Rezultat jest wyjątkowo rozpływający się w ustach, a przede wszystkim pocieszający, gdy wracasz do domu po długim dniu pracy...!


Składniki

4

Sos beszamelowy:

Dla reszty:

Szacowany koszt: 8.24 (2.06€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania35 min


Obserwacje

Jak przechowywać lasagne szpinakową z ricottą?
Lasagne można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 5 dni. Zalecamy odgrzewanie w piekarniku.

Czy lasagne można zamrozić?
Tak, lasagne można zamrozić.

Czy to danie jest wegetariańskie?
Tak, to danie jest wegetariańskie.

Czy mogę użyć gotowego sosu beszamelowego?
Tak, jeśli nie masz czasu na przygotowanie własnego.

Czy mogę użyć świeżego szpinaku?
Możesz zastąpić mrożony szpinak świeżym, ale musisz go zrumienić na patelni i dobrze odsączyć!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+