Panini włoskie

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
10 min

Na prosty i pełen smaku lunch spróbuj tego włoskiego panini! Miękki chleb z pancettą, sosem pesto i mozzarellą, wszystko przygotowane w kilka minut w opiekaczu. Łatwy i szybki przepis, który pozwala cieszyć się gorącą kanapką w domu :-)

Składniki

1

Materiały

  • 1 opiekacz do panini

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
  • Panini włoskie - Przygotowanie krok 1Rozgrzej opiekacz do panini. W międzyczasie przygotuj panini. Zacznij od przecięcia chleba wzdłuż na pół.
  • Panini włoskie - Przygotowanie krok 2Posmaruj wnętrze chleba zielonym sosem pesto.
  • Panini włoskie - Przygotowanie krok 3Pokrój mozzarellę na plasterki i umieść dwa plasterki na pesto. Dodaj plasterki pancetty, złożone na pół, na wierzchu.
  • Panini włoskie - Przygotowanie krok 4Opcjonalnie: podsmażyć paski cebuli na oliwie z oliwek. Dodać cebulę do panini, gdy będzie złotobrązowa. Doprawić pieprzem.
  • Panini włoskie - Przygotowanie krok 5Zamknij panini i włóż do urządzenia na 5 minut. Powinno być złotobrązowe.
  • Panini włoskie - Przygotowanie krok 6Włoskie panini jest już gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: