Panini w stylu włoskim

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
10 min

Proste i pełne smaku włoskie panini na lunch! Miękki bochenek chleba z pancettą, sosem pesto i mozzarellą, wszystko gotowane przez kilka minut w pralce. Szybki i łatwy przepis, który pozwala cieszyć się gorącą kanapką w domu :-)


Składniki

1
Szacowany koszt: 1.58 (1.58€/porcja)

Materiały

  • 1 opiekacz do panini

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min

  • Panini w stylu włoskim - Przygotowanie krok 1Rozgrzej opiekacz do panini. W międzyczasie przygotuj panini. Zacznij od przecięcia chleba wzdłuż na pół.
  • Panini w stylu włoskim - Przygotowanie krok 2Posmaruj wnętrze chleba zielonym sosem pesto.
  • Panini w stylu włoskim - Przygotowanie krok 3Pokrój mozzarellę na plasterki i umieść dwa plasterki na pesto. Dodaj plasterki pancetty, złożone na pół, na wierzchu.
  • Panini w stylu włoskim - Przygotowanie krok 4Opcjonalnie: podsmażyć paski cebuli na oliwie z oliwek. Dodać cebulę do panini, gdy będzie złotobrązowa. Doprawić pieprzem.
  • Panini w stylu włoskim - Przygotowanie krok 5Zamknij panini i włóż do urządzenia na 5 minut. Powinno być złotobrązowe.
  • Panini w stylu włoskim - Przygotowanie krok 6Włoskie panini jest już gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+