Panini w stylu włoskim
zagłosuj teraz
Proste i pełne smaku włoskie panini na lunch! Miękki bochenek chleba z pancettą, sosem pesto i mozzarellą, wszystko gotowane przez kilka minut w pralce. Szybki i łatwy przepis, który pozwala cieszyć się gorącą kanapką w domu :-)
Składniki
1
Szacowany koszt: 1.58Euros€ (1.58€/porcja)
Materiały
- 1 opiekacz do panini
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
- Rozgrzej opiekacz do panini. W międzyczasie przygotuj panini. Zacznij od przecięcia chleba wzdłuż na pół.
- Posmaruj wnętrze chleba zielonym sosem pesto.
- Pokrój mozzarellę na plasterki i umieść dwa plasterki na pesto. Dodaj plasterki pancetty, złożone na pół, na wierzchu.
- Opcjonalnie: podsmażyć paski cebuli na oliwie z oliwek. Dodać cebulę do panini, gdy będzie złotobrązowa. Doprawić pieprzem.
- Zamknij panini i włóż do urządzenia na 5 minut. Powinno być złotobrązowe.
- Włoskie panini jest już gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!