Panini włoskie
zagłosuj teraz
Na prosty i pełen smaku lunch spróbuj tego włoskiego panini! Miękki chleb z pancettą, sosem pesto i mozzarellą, wszystko przygotowane w kilka minut w opiekaczu. Łatwy i szybki przepis, który pozwala cieszyć się gorącą kanapką w domu :-)
Składniki
1
Materiały
- 1 opiekacz do panini
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
Rozgrzej opiekacz do panini. W międzyczasie przygotuj panini. Zacznij od przecięcia chleba wzdłuż na pół.
Posmaruj wnętrze chleba zielonym sosem pesto.
Pokrój mozzarellę na plasterki i umieść dwa plasterki na pesto. Dodaj plasterki pancetty, złożone na pół, na wierzchu.
Opcjonalnie: podsmażyć paski cebuli na oliwie z oliwek. Dodać cebulę do panini, gdy będzie złotobrązowa. Doprawić pieprzem.
Zamknij panini i włóż do urządzenia na 5 minut. Powinno być złotobrązowe.
Włoskie panini jest już gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!