Panini z tuńczykiem, pomidorami i kaparami

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
10 min

W Ptitchef uwielbiamy panini z tuńczykiem! W połączeniu z sosem pomidorowym, uzyskasz nutę pikanterii i kwasowości dzięki czerwonej cebuli i kaparom. To idealna mieszanka na tacę telewizyjną w podróży, którą można pożerać palcami ;-)

Składniki

1

Materiały

  • 1 opiekacz do panini

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
  • Panini z tuńczykiem, pomidorami i kaparami - Przygotowanie krok 1Wymieszać sos pomidorowy, oliwę z oliwek, oregano i sól.
    Nałóż połowę sosu na jedną połówkę chleba panini, pozostawiając resztę na drugą połówkę.
  • Panini z tuńczykiem, pomidorami i kaparami - Przygotowanie krok 2Na wierzchu ułożyć okruchy tuńczyka.
  • Panini z tuńczykiem, pomidorami i kaparami - Przygotowanie krok 3Dodaj plastry mozzarelli, krążki czerwonej cebuli i kapary.
  • Panini z tuńczykiem, pomidorami i kaparami - Przygotowanie krok 4Rozsmaruj pozostały sos pomidorowy na drugiej połowie chleba panini i zamknij kanapkę.
    Gotować w opiekaczu do panini przez około 5 minut. I gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: