Papiloty z dorsza
zagłosuj teraz
Możliwe jest stworzenie przepisu, który jest łatwy, lekki i zrównoważony! Dowodem na to jest papillote z dorsza :-) Delikatnie gotowany na parze, aby nadać rybie dodatkową, rozpływającą się w ustach teksturę. Jeśli chodzi o dodatki, wybraliśmy proste składniki, które można znaleźć w każdej lodówce i spiżarni: pomidory i ziemniaki. Posyp świeżymi ziołami, a otrzymasz przepis pełen smaku.
Składniki
2
Szacowany koszt: 2.91Euros€ (1.46€/porcja)
Materiały
- Papier do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
- Umyj i cienko pokrój pomidora, ziemniaka i cebulę.
- Wytnij duży kwadrat z papieru do pieczenia. Polej go oliwą z oliwek. Ułóż na nim 9 plasterków ziemniaka i 6 plasterków pomidora.
- Na wierzchu ułożyć dorsza, a następnie 2 plastry czerwonej cebuli i posypać posiekaną świeżą natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
- Zamknij papillote: złóż papier do pieczenia na pół, a następnie zepnij dwie krawędzie, składając je jak pantofel.
- Umieścić papillote w piekarniku w temperaturze 180°C na 30 minut. Wyjąć, otworzyć, posypać posiekaną świeżą pietruszką i podawać!
- Wszystko gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!