Papiloty z dorsza

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
Å‚atwe
40 min

Możliwe jest stworzenie przepisu, który jest łatwy, lekki i zrównoważony! Dowodem na to jest papillote z dorsza :-) Delikatnie gotowany na parze, aby nadać rybie dodatkową, rozpływającą się w ustach teksturę. Jeśli chodzi o dodatki, wybraliśmy proste składniki, które można znaleźć w każdej lodówce i spiżarni: pomidory i ziemniaki. Posyp świeżymi ziołami, a otrzymasz przepis pełen smaku.


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.91 (1.46€/porcja)

Materiały

  • Papier do pieczenia

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min

  • Papiloty z dorsza - Przygotowanie krok 1Umyj i cienko pokrój pomidora, ziemniaka i cebulÄ™.
  • Papiloty z dorsza - Przygotowanie krok 2Wytnij duży kwadrat z papieru do pieczenia. Polej go oliwÄ… z oliwek. Ułóż na nim 9 plasterków ziemniaka i 6 plasterków pomidora.
  • Papiloty z dorsza - Przygotowanie krok 3Na wierzchu uÅ‚ożyć dorsza, a nastÄ™pnie 2 plastry czerwonej cebuli i posypać posiekanÄ… Å›wieżą natkÄ… pietruszki. Doprawić solÄ… i pieprzem.
  • Papiloty z dorsza - Przygotowanie krok 4Zamknij papillote: złóż papier do pieczenia na pół, a nastÄ™pnie zepnij dwie krawÄ™dzie, skÅ‚adajÄ…c je jak pantofel.
  • Papiloty z dorsza - Przygotowanie krok 5UmieÅ›cić papillote w piekarniku w temperaturze 180°C na 30 minut. Wyjąć, otworzyć, posypać posiekanÄ… Å›wieżą pietruszkÄ… i podawać!
  • Papiloty z dorsza - Przygotowanie krok 6Wszystko gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+