Papiloty z dorsza

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
40 min

Możliwe jest stworzenie przepisu, który jest łatwy, lekki i zrównoważony! Dowodem na to jest papillote z dorsza :-) Delikatnie gotowany na parze, aby nadać rybie dodatkową, rozpływającą się w ustach teksturę. Jeśli chodzi o dodatki, wybraliśmy proste składniki, które można znaleźć w każdej lodówce i spiżarni: pomidory i ziemniaki. Posyp świeżymi ziołami, a otrzymasz przepis pełen smaku.


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.91 (1.46€/porcja)

Materiały

  • Papier do pieczenia

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min

  • Papiloty z dorsza - Przygotowanie krok 1Umyj i cienko pokrój pomidora, ziemniaka i cebulę.
  • Papiloty z dorsza - Przygotowanie krok 2Wytnij duży kwadrat z papieru do pieczenia. Polej go oliwą z oliwek. Ułóż na nim 9 plasterków ziemniaka i 6 plasterków pomidora.
  • Papiloty z dorsza - Przygotowanie krok 3Na wierzchu ułożyć dorsza, a następnie 2 plastry czerwonej cebuli i posypać posiekaną świeżą natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
  • Papiloty z dorsza - Przygotowanie krok 4Zamknij papillote: złóż papier do pieczenia na pół, a następnie zepnij dwie krawędzie, składając je jak pantofel.
  • Papiloty z dorsza - Przygotowanie krok 5Umieścić papillote w piekarniku w temperaturze 180°C na 30 minut. Wyjąć, otworzyć, posypać posiekaną świeżą pietruszką i podawać!
  • Papiloty z dorsza - Przygotowanie krok 6Wszystko gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+