Papiloty z łososia
zagłosuj teraz
Dla szybkiego, łatwego i zdrowego gotowania nie ma nic lepszego niż en papillote! Dzisiejszy przepis dotyczy łososia z marchewką i porem. Jest łatwy w przygotowaniu, z instrukcjami krok po kroku i zdjęciami. Otrzymasz niezwykle delikatną rybę ugotowaną do perfekcji, a smak warzyw zwiększy się dziesięciokrotnie. Nie wahaj się zmieniać smaków, zmieniając składniki i dodając inne przyprawy / zioła ;-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 4.73Euros€ (2.36€/porcja)
Materiały
- Papier do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Wytnij kwadrat z papieru do pieczenia. Obierz marchewki i pokrój je w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Umieść paski marchewki na środku papieru do pieczenia.
- Oczyść por i drobno posiekaj. Połowę posiekanego pora ułożyć na marchewce.
- Ułóż stek z łososia na warzywach. Doprawić solą i pieprzem oraz posypać odrobiną tymianku.
- Złóż folię na pół, z łososiem pośrodku, i stopniowo zamykaj papillote, składając w trójkąt dookoła (jak pokazano na filmie pod przepisem). Zamknij, składając ciasno lub zszywając. Opakowanie powinno być szczelne.
- Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
- Teraz papiloty z łososiem są gotowe!
Obserwacje
Alternatywy: można użyć innych ryb i warzyw.
Papier: papier tłuszczoodporny jest lepszy niż folia aluminiowa, która może uwalniać toksyczne substancje w wysokich temperaturach.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!