Pełnoziarniste naleśniki gryczane z szynką, serem i jajkiem
zagłosuj teraz
Pikantne galette to szybkie i łatwe rozwiązanie par excellence! Naleśnik gryczany, który możesz wypełnić do woli, używając wszystkiego, co masz pod ręką. Tutaj postawiliśmy na prostotę: szynka, ser i jajko :-) Dużą zaletą tego wytrawnego naleśnika jest to, że jest naturalnie bezglutenowy. Dobra rada dla osób nietolerujących glutenu lub uczulonych ;-) Zostawiamy Cię z naszymi pisemnymi krokami i filmami szczegółowo wyjaśnionymi, abyś mógł stać się ekspertem od pikantnych galette!
Składniki
1
Cebula :
Dla galette :
Materiały
- 1 patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Przygotować cebulę: pokroić cebulę w krążki. Roztop masło na patelni i podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta.
- Roztop masło na rozgrzanej patelni i połóż na nim galette. Dodać szynkę i rozbić jajko. Doprawić solą i pieprzem.
- Gdy jajko się zetnie (około 5 minut gotowania), dodaj ugotowaną cebulę i ser, a następnie zawiń brzegi placka.
- Gotowe! Ciesz się natychmiast.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!