Pełnoziarniste naleśniki gryczane z szynką, serem i jajkiem

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
25 min

Pikantne galette to szybkie i łatwe rozwiązanie par excellence! Naleśnik gryczany, który możesz wypełnić do woli, używając wszystkiego, co masz pod ręką. Tutaj postawiliśmy na prostotę: szynka, ser i jajko :-) Dużą zaletą tego wytrawnego naleśnika jest to, że jest naturalnie bezglutenowy. Dobra rada dla osób nietolerujących glutenu lub uczulonych ;-) Zostawiamy Cię z naszymi pisemnymi krokami i filmami szczegółowo wyjaśnionymi, abyś mógł stać się ekspertem od pikantnych galette!


Składniki

1

Cebula :

Dla galette :


Materiały

  • 1 patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min

  • Pełnoziarniste naleśniki gryczane z szynką, serem i jajkiem - Przygotowanie krok 1Przygotować cebulę: pokroić cebulę w krążki. Roztop masło na patelni i podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta.
  • Pełnoziarniste naleśniki gryczane z szynką, serem i jajkiem - Przygotowanie krok 2Roztop masło na rozgrzanej patelni i połóż na nim galette. Dodać szynkę i rozbić jajko. Doprawić solą i pieprzem.
  • Pełnoziarniste naleśniki gryczane z szynką, serem i jajkiem - Przygotowanie krok 3Gdy jajko się zetnie (około 5 minut gotowania), dodaj ugotowaną cebulę i ser, a następnie zawiń brzegi placka.
  • Pełnoziarniste naleśniki gryczane z szynką, serem i jajkiem - Przygotowanie krok 4Gotowe! Ciesz się natychmiast.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+