Pieczeń wieprzowa orloff

zagłosuj teraz
Danie główne
7 porcji
łatwe
1 h 15 m

W Ptitchef niedzielna pieczeń jest łączona z plastrami boczku i serem Emmental, tworząc pieczeń Orloff! Przepis, który jest zarówno łatwy, jak i bardzo pocieszający, który pokocha cała rodzina :-) Poniżej przedstawiamy kolejne kroki, wyjaśnione na zdjęciach, w tekście i filmie ↓


Składniki

7

Farsz :

Szacowany koszt: 11.62 (1.66€/porcja)

Materiały

  • String

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania1 h

  • Pieczeń wieprzowa Orloff - Przygotowanie krok 1Farsz:
    Szalotkę i pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Odłóż na bok kilka kawałków pieczarek. Posiekaj natkę pietruszki. Podsmaż szalotkę w mżawce oliwy z oliwek przez kilka minut.
  • Pieczeń wieprzowa Orloff - Przygotowanie krok 2Dodaj grzyby i smaż przez kilka minut. Dodać pietruszkę, wymieszać i odstawić.
  • Pieczeń wieprzowa Orloff - Przygotowanie krok 3Pokrój pieczeń na plastry, nie przekrawając jej do końca. Ułożyć na pieczeni farsz grzybowy. Pomiędzy plastry pieczeni włożyć plasterki sera ementalskiego i boczku.
  • Pieczeń wieprzowa Orloff - Przygotowanie krok 4Zwiąż pieczeń w supeł kawałkiem sznurka. Naoliwić naczynie żaroodporne i umieścić w nim pieczeń. Dodać resztę farszu grzybowego, kawałki grzybów i obraną szalotkę.
  • Pieczeń wieprzowa Orloff - Przygotowanie krok 5Skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem i piecz przez 50 minut w temperaturze 180°C.
  • Pieczeń wieprzowa Orloff - Przygotowanie krok 6Wyjąć z piekarnika, dodać kilka listków świeżej pietruszki i gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+