Pieczeń wieprzowa orloff
zagłosuj teraz
W Ptitchef niedzielna pieczeń łączy się z plastrami boczku i serem Emmental, tworząc pieczeń Orloff! Przepis, który jest zarówno łatwy, jak i bardzo pocieszający, który pokocha cała rodzina :-) Poniżej przedstawiamy kolejne kroki, wyjaśnione na zdjęciach, w tekście i filmie ↓
Składniki
7
Farsz :
Szacowany koszt: 11.62Euros€ (1.66€/porcja)
Materiały
- sznurek
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania1 h
Farsz:
Szalotkę i pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Odłożyć kilka kawałków pieczarek. Posiekać natkę pietruszki. Podsmażyć szalotkę w oliwie z oliwek przez kilka minut.Dodać pieczarki i smażyć przez kilka minut. Dodać pietruszkę, wymieszać i odstawić.
Pokroić pieczeń na plastry, nie przekrawając jej do końca. Napełnić pieczeń farszem grzybowym. Pomiędzy plastry pieczeni włożyć plasterki sera Emmental i boczku.
Związać pieczeń sznurkiem i zrobić supeł. Naoliwić naczynie żaroodporne i umieścić w nim pieczeń. Dodać resztę farszu grzybowego, kawałki pieczarek i obrane szalotki.
Skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem i piec przez 50 minut w temperaturze 180°C.
Wyjąć z piekarnika, dodać kilka listków świeżej pietruszki i gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!