Pieczeń wieprzowa orloff

zagłosuj teraz
Danie główne
7 porcji
łatwe
1 h 15 m

W Ptitchef niedzielna pieczeń łączy się z plastrami boczku i serem Emmental, tworząc pieczeń Orloff! Przepis, który jest zarówno łatwy, jak i bardzo pocieszający, który pokocha cała rodzina :-) Poniżej przedstawiamy kolejne kroki, wyjaśnione na zdjęciach, w tekście i filmie ↓

Składniki

7

Farsz :

Materiały

  • sznurek

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania1 h
  • Pieczeń wieprzowa Orloff - Przygotowanie krok 1Farsz:
    Szalotkę i pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Odłożyć kilka kawałków pieczarek. Posiekać natkę pietruszki. Podsmażyć szalotkę w oliwie z oliwek przez kilka minut.
  • Pieczeń wieprzowa Orloff - Przygotowanie krok 2Dodać pieczarki i smażyć przez kilka minut. Dodać pietruszkę, wymieszać i odstawić.
  • Pieczeń wieprzowa Orloff - Przygotowanie krok 3Pokroić pieczeń na plastry, nie przekrawając jej do końca. Napełnić pieczeń farszem grzybowym. Pomiędzy plastry pieczeni włożyć plasterki sera Emmental i boczku.
  • Pieczeń wieprzowa Orloff - Przygotowanie krok 4Związać pieczeń sznurkiem i zrobić supeł. Naoliwić naczynie żaroodporne i umieścić w nim pieczeń. Dodać resztę farszu grzybowego, kawałki pieczarek i obrane szalotki.
  • Pieczeń wieprzowa Orloff - Przygotowanie krok 5Skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem i piec przez 50 minut w temperaturze 180°C.
  • Pieczeń wieprzowa Orloff - Przygotowanie krok 6Wyjąć z piekarnika, dodać kilka listków świeżej pietruszki i gotowe!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: