Pieczeń wieprzowa orloff
zagłosuj teraz
W Ptitchef niedzielna pieczeń jest łączona z plastrami boczku i serem Emmental, tworząc pieczeń Orloff! Przepis, który jest zarówno łatwy, jak i bardzo pocieszający, który pokocha cała rodzina :-) Poniżej przedstawiamy kolejne kroki, wyjaśnione na zdjęciach, w tekście i filmie ↓
Składniki
7
Farsz :
Szacowany koszt: 11.62Euros€ (1.66€/porcja)
Materiały
- String
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania1 h
- Farsz:
Szalotkę i pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Odłóż na bok kilka kawałków pieczarek. Posiekaj natkę pietruszki. Podsmaż szalotkę w mżawce oliwy z oliwek przez kilka minut. - Dodaj grzyby i smaż przez kilka minut. Dodać pietruszkę, wymieszać i odstawić.
- Pokrój pieczeń na plastry, nie przekrawając jej do końca. Ułożyć na pieczeni farsz grzybowy. Pomiędzy plastry pieczeni włożyć plasterki sera ementalskiego i boczku.
- Zwiąż pieczeń w supeł kawałkiem sznurka. Naoliwić naczynie żaroodporne i umieścić w nim pieczeń. Dodać resztę farszu grzybowego, kawałki grzybów i obraną szalotkę.
- Skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem i piecz przez 50 minut w temperaturze 180°C.
- Wyjąć z piekarnika, dodać kilka listków świeżej pietruszki i gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!