Pieczeń wieprzowa, przepis w cookeo
Aby szybko i łatwo przygotować pieczeń wieprzową, wybierz Cookeo! To idealny sposób na przygotowanie rodzinnego dania bez spędzania godzin w kuchni. Po ugotowaniu mięso i warzywa rozpływają się w ustach. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla tego wypróbowanego i przetestowanego przepisu z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami :-)
Składniki
Do dekoracji :
Materiały
- 1 Cookeo
- 1 deska do krojenia
- 1 obieraczka
- Silikonowa szpatułka
Przygotowanie
Włącz Cookeo i aktywuj tryb przyrumieniania, a następnie poczekaj, aż całkowicie się nagrzeje. W międzyczasie obierz i pokrój marchewki.
Obierz ziemniaki i pokrój je na 8 części. Obierz i grubo posiekaj czerwoną cebulę.
Wlej oliwę z oliwek i podsmaż cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodaj filet i zrumień z każdej strony. Odstaw na bok, gdy będzie złoty.
Dodaj marchewki, a następnie wodę, białe wino, bulion cielęcy, sól i pieprz. Umieść złoty filet na marchewkach i otocz ziemniakami. Posyp obficie rozmarynem.
Zatrzymaj tryb przyrumieniania i rozpocznij gotowanie pod ciśnieniem: ustaw minutnik na 40 minut i zamknij miskę.
Otwórz kadź i podawaj! Gotowe!
Posyp świeżym szczypiorkiem i rozmarynem :-)
Obserwacje
Nie zapomnij opróżnić zbiornika Cookeo, aby uniknąć przykrych niespodzianek!
Zalecamy używanie silikonowej szpatułki zamiast drewnianej do przyrumieniania składników, ponieważ nieprzywierająca powłoka będzie trwalsza!
Można podawać bezpośrednio z miski Cookeo lub w naczyniu.
Pozostały bulion można później wykorzystać do innych przepisów. Nie wahaj się zamrozić bulionu, wlewając go do tacki na kostki lodu, aby móc go użyć kilka razy :-)