Pieczeń wieprzowa, przepis cookeo
Aby szybko i łatwo przygotować pieczeń wieprzową, wybierz Cookeo! To idealny sposób na przygotowanie rodzinnego dania bez spędzania godzin w kuchni. Po ugotowaniu mięso i warzywa rozpływają się w ustach. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla tego wypróbowanego i przetestowanego przepisu z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami :-)
Składniki
Do dekoracji :
Materiały
- 1 Cookeo
- 1 deska do krojenia
- 1 obieraczka
- Silikonowa szpatułka
Przygotowanie
- Włącz Cookeo i aktywuj tryb przyrumieniania i poczekaj, aż całkowicie się nagrzeje. W międzyczasie obierz i pokrój marchewki.
- Obierz ziemniaki i pokrój na 8 części. Obierz i grubo posiekaj czerwoną cebulę.
- Wlej oliwę z oliwek i podsmaż cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodać filet i zrumienić z każdej strony. Odstawić na bok na złoty kolor.
- Dodaj marchewki, a następnie wodę, białe wino, bulion cielęcy, sól i pieprz. Umieść złoty filet na marchewce i otocz ziemniakami. Posyp obficie rozmarynem.
- Zatrzymaj tryb przyrumieniania i rozpocznij gotowanie pod ciśnieniem: ustaw minutnik na 40 minut i zamknij miskę.
- Otworzyć kadź i podawać! Gotowe!
Posyp świeżym szczypiorkiem i rozmarynem :-)
Obserwacje
Nie zapomnij opróżnić zbiornika Cookeo, aby uniknąć przykrych niespodzianek!
Zalecamy używanie silikonowej szpatułki zamiast drewnianej do przyrumieniania składników, ponieważ nieprzywierająca powłoka będzie trwalsza!
Można podawać bezpośrednio z miski Cookeo lub w naczyniu.
Pozostały bulion można później wykorzystać do innych przepisów. Nie wahaj się zamrozić bulionu, wlewając go do tacki na kostki lodu, aby móc go użyć kilka razy :-)