Pieczeń wieprzowa, przepis w cookeo

zagłosuj teraz
Danie główne
5 porcji
łatwe
55 min

Aby szybko i łatwo przygotować pieczeń wieprzową, wybierz Cookeo! To idealny sposób na przygotowanie rodzinnego dania bez spędzania godzin w kuchni. Po ugotowaniu mięso i warzywa rozpływają się w ustach. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla tego wypróbowanego i przetestowanego przepisu z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami :-)

Składniki

5

Do dekoracji :

Materiały

  • 1 Cookeo
  • 1 deska do krojenia
  • 1 obieraczka
  • Silikonowa szpatułka

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania40 min
  • Pieczeń wieprzowa, przepis w Cookeo - Przygotowanie krok 1Włącz Cookeo i aktywuj tryb przyrumieniania, a następnie poczekaj, aż całkowicie się nagrzeje. W międzyczasie obierz i pokrój marchewki.
  • Pieczeń wieprzowa, przepis w Cookeo - Przygotowanie krok 2Obierz ziemniaki i pokrój je na 8 części. Obierz i grubo posiekaj czerwoną cebulę.
  • Pieczeń wieprzowa, przepis w Cookeo - Przygotowanie krok 3Wlej oliwę z oliwek i podsmaż cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodaj filet i zrumień z każdej strony. Odstaw na bok, gdy będzie złoty.
  • Pieczeń wieprzowa, przepis w Cookeo - Przygotowanie krok 4Dodaj marchewki, a następnie wodę, białe wino, bulion cielęcy, sól i pieprz. Umieść złoty filet na marchewkach i otocz ziemniakami. Posyp obficie rozmarynem.
  • Pieczeń wieprzowa, przepis w Cookeo - Przygotowanie krok 5Zatrzymaj tryb przyrumieniania i rozpocznij gotowanie pod ciśnieniem: ustaw minutnik na 40 minut i zamknij miskę.
  • Pieczeń wieprzowa, przepis w Cookeo - Przygotowanie krok 6Otwórz kadź i podawaj! Gotowe!

    Posyp świeżym szczypiorkiem i rozmarynem :-)

Obserwacje

Nie zapomnij opróżnić zbiornika Cookeo, aby uniknąć przykrych niespodzianek!

Zalecamy używanie silikonowej szpatułki zamiast drewnianej do przyrumieniania składników, ponieważ nieprzywierająca powłoka będzie trwalsza!

Można podawać bezpośrednio z miski Cookeo lub w naczyniu.

Pozostały bulion można później wykorzystać do innych przepisów. Nie wahaj się zamrozić bulionu, wlewając go do tacki na kostki lodu, aby móc go użyć kilka razy :-)

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: