Quiche z papryką i chorizo

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
55 min

Prosty, skuteczny przepis, który uwielbia cała rodzina? Quiche! Jest tak prosty, że możesz do niego włożyć co tylko chcesz :-D Tutaj zdecydowaliśmy się na połączenie papryki z chorizo. Też chcielibyście spróbować? Szczegóły tego przepisu zostawimy poniżej. W międzyczasie przygotujemy do niego mieszankę sałat ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 5.95 (0.99€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania50 min
  • Posiekaj żółtą cebulę i smaż przez kilka minut na patelni z mżawką oliwy z oliwek.
  • Umyj, usuń pestki i pokrój paprykę w kostkę, a następnie dodaj ją na patelnię. Przykryć i gotować na małym ogniu przez około 15 minut, regularnie mieszając.
  • W misce wymieszać jajka, crème fraîche i przecier pomidorowy.
    Wyłóż formę do pieczenia ciastem francuskim i rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Po ugotowaniu papryki i cebuli dodaj je do masy na tartę. Pokrój 3/4 chorizo na kawałki i dodaj do mieszanki. Pozostałą ćwiartkę pokroić w plasterki i odłożyć na bok.
  • Nakłuć spód tarty i wlać masę. Ułóż plastry chorizo na wierzchu.
    Piec przez 35 minut w temperaturze 180°C.

    Smacznego!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+