Quiche z papryką i chorizo
zagłosuj teraz
Prosty, skuteczny przepis, który uwielbia cała rodzina? Quiche! Jest tak prosty, że możesz do niego włożyć co tylko chcesz :-D Tutaj zdecydowaliśmy się na połączenie papryki z chorizo. Też chcielibyście spróbować? Szczegóły tego przepisu zostawimy poniżej. W międzyczasie przygotujemy do niego mieszankę sałat ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 5.95Euros€ (0.99€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania50 min
- Posiekaj żółtą cebulę i smaż przez kilka minut na patelni z mżawką oliwy z oliwek.
- Umyj, usuń pestki i pokrój paprykę w kostkę, a następnie dodaj ją na patelnię. Przykryć i gotować na małym ogniu przez około 15 minut, regularnie mieszając.
- W misce wymieszać jajka, crème fraîche i przecier pomidorowy.
Wyłóż formę do pieczenia ciastem francuskim i rozgrzej piekarnik do 180°C. - Po ugotowaniu papryki i cebuli dodaj je do masy na tartę. Pokrój 3/4 chorizo na kawałki i dodaj do mieszanki. Pozostałą ćwiartkę pokroić w plasterki i odłożyć na bok.
- Nakłuć spód tarty i wlać masę. Ułóż plastry chorizo na wierzchu.
Piec przez 35 minut w temperaturze 180°C.
Smacznego!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!