Panini z raclette

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
10 min

Wreszcie możesz cieszyć się smakiem zimowego raclette bez konieczności wyjmowania urządzenia? Zamień to danie w panini! Do miękkiego chleba dodaj ser raclette, pancettę i voilà! Dla dodatkowego smaku nie zapomnij o karmelizowanej cebuli :-) To szybki i łatwy przepis, ponieważ przygotowanie w urządzeniu do panini zajmuje tylko kilka sekund. Wszystko zależy od Ciebie!

Składniki

1

Materiały

  • 1 opiekacz do panini

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
  • Panini z raclette - Przygotowanie krok 1Rozgrzej opiekacz do panini. Przekrój chleb panini wzdłuż na pół.
  • Panini z raclette - Przygotowanie krok 2Rozsmaruj śmietanę na wewnętrznej stronie chleba.
  • Panini z raclette - Przygotowanie krok 3Dodaj plasterki pancetty złożone na pół, a następnie ułóż na wierzchu plasterki sera raclette.
  • Panini z raclette - Przygotowanie krok 4Opcjonalnie: podsmaż cebulę na oliwie z oliwek, aż się zeszkli. Dodaj ją do panini.
  • Panini z raclette - Przygotowanie krok 5Zamknij panini i gotuj w opiekaczu przez 5 minut. Powinno być złotobrązowe.
  • Panini z raclette - Przygotowanie krok 6Wszystko gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: