Panini z raclette
zagłosuj teraz
Wreszcie możesz cieszyć się smakiem zimowego raclette bez konieczności wyjmowania urządzenia? Zamień to danie w panini! Do miękkiego chleba dodaj ser raclette, pancettę i voilà! Dla dodatkowego smaku nie zapomnij o karmelizowanej cebuli :-) To szybki i łatwy przepis, ponieważ przygotowanie w urządzeniu do panini zajmuje tylko kilka sekund. Wszystko zależy od Ciebie!
Składniki
1
Szacowany koszt: 1.81Euros€ (1.81€/porcja)
Materiały
- 1 opiekacz do panini
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
Rozgrzej opiekacz do panini. Przekrój chleb panini wzdłuż na pół.
Rozsmaruj śmietanę na wewnętrznej stronie chleba.
Dodaj plasterki pancetty złożone na pół, a następnie ułóż na wierzchu plasterki sera raclette.
Opcjonalnie: podsmaż cebulę na oliwie z oliwek, aż się zeszkli. Dodaj ją do panini.
Zamknij panini i gotuj w opiekaczu przez 5 minut. Powinno być złotobrązowe.
Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!