Raclette panini

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
10 min

Wreszcie jesteś gotowy, aby cieszyć się smakiem zimowego raclette bez konieczności wyjmowania pralki? Zamień to danie w panini! Do miękkiego chleba dodaj ser raclette, pancettę i voilà! Dla dodatkowego smaku nie zapomnij o karmelizowanej cebuli :-) To szybki i łatwy przepis, ponieważ przygotowanie w urządzeniu do panini zajmuje tylko kilka sekund. Wszystko zależy od Ciebie!


Składniki

1
Szacowany koszt: 1.81 (1.81€/porcja)

Materiały

  • 1 opiekacz do panini

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min

  • Raclette Panini - Przygotowanie krok 1Rozgrzej opiekacz do panini. Przekroić chleb panini wzdłuż na pół.
  • Raclette Panini - Przygotowanie krok 2Rozsmaruj krem na wewnętrznej stronie chleba.
  • Raclette Panini - Przygotowanie krok 3Dodaj plasterki pancetty złożone na pół, a następnie ułóż na wierzchu plasterki sera raclette.
  • Raclette Panini - Przygotowanie krok 4Opcjonalnie: podsmażyć cebulę na oliwie z oliwek, aż się zeszkli. Dodaj ją do panini.
  • Raclette Panini - Przygotowanie krok 5Zamknąć panini i gotować w opiekaczu przez 5 minut. Powinno być złotobrązowe.
  • Raclette Panini - Przygotowanie krok 6Wszystko gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+