Raclette panini
zagłosuj teraz
Wreszcie jesteś gotowy, aby cieszyć się smakiem zimowego raclette bez konieczności wyjmowania pralki? Zamień to danie w panini! Do miękkiego chleba dodaj ser raclette, pancettę i voilà! Dla dodatkowego smaku nie zapomnij o karmelizowanej cebuli :-) To szybki i łatwy przepis, ponieważ przygotowanie w urządzeniu do panini zajmuje tylko kilka sekund. Wszystko zależy od Ciebie!
Składniki
1
Szacowany koszt: 1.81Euros€ (1.81€/porcja)
Materiały
- 1 opiekacz do panini
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
- Rozgrzej opiekacz do panini. Przekroić chleb panini wzdłuż na pół.
- Rozsmaruj krem na wewnętrznej stronie chleba.
- Dodaj plasterki pancetty złożone na pół, a następnie ułóż na wierzchu plasterki sera raclette.
- Opcjonalnie: podsmażyć cebulę na oliwie z oliwek, aż się zeszkli. Dodaj ją do panini.
- Zamknąć panini i gotować w opiekaczu przez 5 minut. Powinno być złotobrązowe.
- Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!