Roladki z bakłażana w sosie pomidorowym z parmezanem

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
1 h

Nasza potrawa z bakłażana sprawi, że cała rodzina z przyjemnością zje warzywa! Roladki z pomidorami i serem mozzarella, polane sosem pomidorowym i parmezanem.... to prawdziwa uczta! Jedz jako pojedyncze danie na wegetariański posiłek lub podawaj jako dodatek :-)

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania45 min
  • Roladki z bakłażana w sosie pomidorowym z parmezanem - Przygotowanie krok 1Pokrój plastry bakłażana wzdłuż. Ułóż plastry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą z oliwek, a następnie dopraw solą i pieprzem.
  • Roladki z bakłażana w sosie pomidorowym z parmezanem - Przygotowanie krok 2Na wierzchu ułóż plastry pomidora i piecz w piekarniku rozgrzanym do 210°C przez 35 minut.
  • Roladki z bakłażana w sosie pomidorowym z parmezanem - Przygotowanie krok 3Przed obróbką pozostaw bakłażany do ostygnięcia. Połóż plaster mozzarelli na każdym plastrze bakłażana i zwiń.
  • Roladki z bakłażana w sosie pomidorowym z parmezanem - Przygotowanie krok 4Umieść roladki w naczyniu żaroodpornym, przykryj sosem pomidorowym i posyp startym parmezanem. Wstaw do piekarnika na 10 minut w temperaturze 210°C.
  • Roladki z bakłażana w sosie pomidorowym z parmezanem - Przygotowanie krok 5Gotowe do podania! Możesz dodać listki bazylii na wierzch dla smaku i dekoracji.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: