Roladki z bakłażana w sosie pomidorowym z parmezanem
zagłosuj teraz
Nasza potrawa z bakłażana sprawi, że cała rodzina z przyjemnością zje warzywa! Roladki z pomidorami i serem mozzarella, polane sosem pomidorowym i parmezanem.... to prawdziwa uczta! Jedz jako pojedyncze danie na wegetariański posiłek lub podawaj jako dodatek :-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.87Euros€ (0.72€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania45 min
Pokrój plastry bakłażana wzdłuż. Ułóż plastry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą z oliwek, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Na wierzchu ułóż plastry pomidora i piecz w piekarniku rozgrzanym do 210°C przez 35 minut.
Przed obróbką pozostaw bakłażany do ostygnięcia. Połóż plaster mozzarelli na każdym plastrze bakłażana i zwiń.
Umieść roladki w naczyniu żaroodpornym, przykryj sosem pomidorowym i posyp startym parmezanem. Wstaw do piekarnika na 10 minut w temperaturze 210°C.
Gotowe do podania! Możesz dodać listki bazylii na wierzch dla smaku i dekoracji.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!