Roladki parmigiana z bakłażana
zagłosuj teraz
Nasza potrawa z bakłażana sprawi, że cała rodzina z przyjemnością zje warzywa! Roladki z pomidorami i serem mozzarella, polane sosem pomidorowym i parmezanem.... to prawdziwa uczta! Jedz jako pojedyncze danie na wegetariański posiłek lub podawaj jako dodatek :-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.87Euros€ (0.72€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania45 min
- Pokrój plastry bakłażana wzdłuż. Ułóż plastry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
- Na wierzchu ułożyć plastry pomidora i piec w piekarniku rozgrzanym do 210°C przez 35 minut.
- Przed obróbką pozostawić bakłażany do ostygnięcia. Położyć plaster mozzarelli na każdym plastrze bakłażana i zwinąć.
- Umieścić bułki w naczyniu żaroodpornym, przykryć sosem pomidorowym i posypać startym parmezanem. Wstawić do piekarnika na 10 minut w temperaturze 210°C.
- Gotowe do podania! Możesz dodać listki bazylii na wierzch dla smaku i dekoracji.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!