Roladki parmigiana z bakłażana

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
1 h

Nasza potrawa z bakłażana sprawi, że cała rodzina z przyjemnością zje warzywa! Roladki z pomidorami i serem mozzarella, polane sosem pomidorowym i parmezanem.... to prawdziwa uczta! Jedz jako pojedyncze danie na wegetariański posiłek lub podawaj jako dodatek :-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.87 (0.72€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania45 min

  • Roladki parmigiana z bakłażana - Przygotowanie krok 1Pokrój plastry bakłażana wzdłuż. Ułóż plastry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
  • Roladki parmigiana z bakłażana - Przygotowanie krok 2Na wierzchu ułożyć plastry pomidora i piec w piekarniku rozgrzanym do 210°C przez 35 minut.
  • Roladki parmigiana z bakłażana - Przygotowanie krok 3Przed obróbką pozostawić bakłażany do ostygnięcia. Położyć plaster mozzarelli na każdym plastrze bakłażana i zwinąć.
  • Roladki parmigiana z bakłażana - Przygotowanie krok 4Umieścić bułki w naczyniu żaroodpornym, przykryć sosem pomidorowym i posypać startym parmezanem. Wstawić do piekarnika na 10 minut w temperaturze 210°C.
  • Roladki parmigiana z bakłażana - Przygotowanie krok 5Gotowe do podania! Możesz dodać listki bazylii na wierzch dla smaku i dekoracji.


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+