Szarpana wieprzowina po amerykańsku (pulled pork)

zagłosuj teraz
Danie główne
7 porcji
łatwe
6 h 10 m

Masz ochotę na proste danie z gwarancją słodko-pikantnych smaków? Wybierz naszą szarpaną wieprzowinę po amerykańsku! Aromatyzowana brązowym cukrem i sosem barbecue, ten przepis jest idealny na rodzinne posiłki. Tradycyjnie nazywana "szarpaną wieprzowiną", nie wymaga użycia noża! Mięso będzie tak delikatne po długim gotowaniu w niskiej temperaturze, że z łatwością rozpadnie się na kawałki za pomocą widelca :-)


Składniki

7

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania6 h


Obserwacje

Cięcie: jeśli nie możesz znaleźć łopatki wieprzowej, możesz zastąpić ją schabem.
Gotowanie: można również gotować ten przepis w naczyniu żaroodpornym, na bardzo małym ogniu przez 6 godzin.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+