Szarpana wieprzowina po amerykańsku (pulled pork)
zagłosuj teraz
Masz ochotę na proste danie z gwarancją słodko-pikantnych smaków? Wybierz naszą szarpaną wieprzowinę po amerykańsku! Aromatyzowana brązowym cukrem i sosem barbecue, ten przepis jest idealny na rodzinne posiłki. Tradycyjnie nazywana "szarpaną wieprzowiną", nie wymaga użycia noża! Mięso będzie tak delikatne po długim gotowaniu w niskiej temperaturze, że z łatwością rozpadnie się na kawałki za pomocą widelca :-)
Składniki
7
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania6 h
Wymieszaj cukier, paprykę, sól, sos barbecue i wodę.
Umieść łopatkę wieprzową w tej mieszance i dobrze ją natrzyj.
Umieść mięso w naczyniu do pieczenia i zalej je mieszanką. Przymocuj 2 liście laurowe do mięsa.
Gotuj w temperaturze 120°C przez 6 do 7 godzin. Regularnie podlewaj mięso, aby zapobiec jego wysuszeniu. Jeśli masz termometr do gotowania, temperatura rdzenia powinna osiągnąć 90°C.
Po ugotowaniu mięso łatwo się rozdziela za pomocą widelca.
Sos znajdujący się na dnie naczynia można wykorzystać jako dodatek do potrawy.
Szarpana wieprzowina jest już gotowa!
Obserwacje
Cięcie: jeśli nie możesz znaleźć łopatki wieprzowej, możesz zastąpić ją schabem.
Gotowanie: można również gotować ten przepis w naczyniu żaroodpornym, na bardzo małym ogniu przez 6 godzin.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!