Tagliatelle feta z pomidorkami koktajlowymi - zapiekany makaron z fetą
zagłosuj teraz
Przepis, który ostatnio rozpalił sieci społecznościowe: "Zapiekany makaron z fetą": pomysł jest prosty: zrobić ultra łatwy i przede wszystkim nieodparty sos do makaronu. I możemy zapewnić, że umowa została wypełniona ;-) Aby dowiedzieć się, czy w domu jest równie nieodparty, pozwolimy Ci go wypróbować, korzystając z naszych wyjaśnień krok po kroku poniżej ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 8.17Euros€ (2.04€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
Obierz i zdejmij kiełki z ząbków czosnku. Umyj pomidory, a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego.
Polej oliwą z oliwek. Dodaj kwiat soli, pieprz i suszony rozmaryn. Dobrze wymieszaj.
Dodaj ser feta i ponownie wymieszaj, aby pokryć go oliwą i ziołami.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 40 minut.
Gotuj makaron w dużej ilości osolonej wody przez 1 minutę krócej niż wskazany czas. Odcedź makaron.
Rozdrobnij fetę i wymieszaj z pieczonymi pomidorami.
Przełóż makaron do naczynia żaroodpornego i dobrze wymieszaj. Posiekaj świeżą bazylię na wierzchu.
I gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!