Tagliatelle feta z pomidorkami koktajlowymi - zapiekany makaron z fetą
zagłosuj teraz
Przepis, który ostatnio rozpalił sieci społecznościowe: "Zapiekany makaron z fetą": pomysł jest prosty: zrobić ultra łatwy i przede wszystkim nieodparty sos do makaronu. I możemy zapewnić, że umowa została wypełniona ;-) Aby dowiedzieć się, czy w domu jest równie nieodparty, pozwolimy Ci go wypróbować, korzystając z naszych wyjaśnień krok po kroku poniżej ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 8.17Euros€ (2.04€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
- Obierz i zdeglasuj ząbki czosnku. Umyj pomidory i przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Polej oliwą z oliwek. Dodaj fleur de sel, pieprz i suszony rozmaryn. Dobrze wymieszać.
- Dodaj ser feta i ponownie wymieszaj, aby pokryć go oliwą i ziołami.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na 40 minut.
- Gotuj makaron w dużej ilości osolonej wody przez 1 minutę krócej niż wskazany czas. Odcedź makaron.
- Rozdrobnij fetę i wymieszaj z pieczonymi pomidorami.
- Przełóż makaron do naczynia żaroodpornego i dobrze wymieszaj. Posiekaj świeżą bazylię na wierzchu.
- A teraz jest gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!