Tortilla z raclette

zagłosuj teraz
Danie główne
8 porcji
łatwe
35 min

Ta tortilla jest idealna do ponownego wykorzystania resztek raclette. Zachowaj ziemniaki, pozostałe plasterki sera i wędlinę i po prostu dodaj jajka! Bardzo łatwy przepis na pokrojenie na małe kawałki na aperitif lub jako danie główne z dobrą mieszanką sałat :-)

Składniki

8

Materiały

  • Okrągła silikonowa forma o średnicy 25 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
  • Tortilla z raclette - Przygotowanie krok 1Wymieszaj jajka w misce.
  • Tortilla z raclette - Przygotowanie krok 2Dodaj ugotowane ziemniaki. Ponownie wymieszaj. (Aby szybko ugotować surowe ziemniaki, pokrój je, dodaj trochę masła, przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 8 minut).
  • Tortilla z raclette - Przygotowanie krok 3Pokrój plasterki wędliny i sera raclette na małe kawałki i wymieszaj z mieszanką. Dopraw do smaku.
  • Tortilla z raclette - Przygotowanie krok 4Wlać mieszaninę do formy wysmarowanej masłem. Umieścić w piekarniku w temperaturze 190°C na 25 minut. Sprawdzić, czy ciasto jest gotowe.
  • Tortilla z raclette - Przygotowanie krok 5I voilà, twoja tortilla z raclette jest gotowa!

Obserwacje

W zależności od tego, co zostało, można dodać więcej (lub mniej) sera i więcej (lub mniej) wędliny.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: