Tortilla raclette
zagłosuj teraz
Ta tortilla jest idealna do ponownego wykorzystania resztek raclette. Zachowaj ziemniaki, pozostałe plasterki sera i wędlinę i po prostu dodaj jajka! Bardzo łatwy przepis na pokrojenie na małe kawałki na aperitif lub jako danie główne z dobrą mieszanką sałat :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 5.85Euros€ (0.73€/porcja)
Materiały
- Okrągła silikonowa forma o średnicy 25 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
- Wymieszaj jajka w misce.
- Dodaj ugotowane ziemniaki. Ponownie wymieszaj (aby szybko ugotować surowe ziemniaki, pokrój je, dodaj trochę masła, przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 8 minut).
- Pokrój plasterki wędliny i sera raclette na małe kawałki i wymieszaj z mieszanką. Doprawić do smaku.
- Wlać mieszaninę do formy wysmarowanej masłem. Umieścić w piekarniku w temperaturze 190°C na 25 minut. Sprawdzić, czy ciasto jest gotowe.
- Tortilla raclette jest już gotowa!
Obserwacje
W zależności od tego, co zostało, można dodać więcej (lub mniej) sera i więcej (lub mniej) wędliny.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!