Tortilla raclette

zagłosuj teraz
Danie główne
8 porcji
łatwe
35 min

Ta tortilla jest idealna do ponownego wykorzystania resztek raclette. Zachowaj ziemniaki, pozostałe plasterki sera i wędlinę i po prostu dodaj jajka! Bardzo łatwy przepis na pokrojenie na małe kawałki na aperitif lub jako danie główne z dobrą mieszanką sałat :-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 5.85 (0.73€/porcja)

Materiały

  • Okrągła silikonowa forma o średnicy 25 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min

  • Tortilla Raclette - Przygotowanie krok 1Wymieszaj jajka w misce.
  • Tortilla Raclette - Przygotowanie krok 2Dodaj ugotowane ziemniaki. Ponownie wymieszaj (aby szybko ugotować surowe ziemniaki, pokrój je, dodaj trochę masła, przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 8 minut).
  • Tortilla Raclette - Przygotowanie krok 3Pokrój plasterki wędliny i sera raclette na małe kawałki i wymieszaj z mieszanką. Doprawić do smaku.
  • Tortilla Raclette - Przygotowanie krok 4Wlać mieszaninę do formy wysmarowanej masłem. Umieścić w piekarniku w temperaturze 190°C na 25 minut. Sprawdzić, czy ciasto jest gotowe.
  • Tortilla Raclette - Przygotowanie krok 5Tortilla raclette jest już gotowa!

Obserwacje

W zależności od tego, co zostało, można dodać więcej (lub mniej) sera i więcej (lub mniej) wędliny.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+