Wołowina bourguignon

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
3 h 20 m

Klasyka kuchni francuskiej, teraz przygotowana przez Ciebie w domu ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 13.76 (3.44€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania3 h


Obserwacje

Kawałki do wykorzystania: do przepisu można użyć kawałków golonki, podudzia lub karkówki.

Gęsty sos: sztuczka polegająca na dodaniu odrobiny mąki na początku gotowania ;-)

Elektryczne naczynie tagine: jeśli je posiadasz, będzie ono Twoim najlepszym sprzymierzeńcem podczas gotowania Wołowiny Bourguignon! Nie ma nic lepszego dla mięsa, które dobrze się dusi.

Dodatki: Wołowina Bourguignon można podawać z odrobiną ryżu, ziemniaków lub makaronu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+