Wołowina samoussas
zagłosuj teraz
Chrupiący przepis na przystawkę lub danie główne, na przykład z mieszanką sałat.
Składniki
15
Szacowany koszt: 6.24Euros€ (0.42€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania15 min
- Na patelni zrumienić cebulę na oliwie z oliwek i dodać mięso.
Następnie dodaj przyprawy do smaku, uważając, aby nie dodać zbyt dużo imbiru. - Gdy mięso zacznie się gotować, dodać groszek i sos sojowy. Gotować przez kilka minut, aż płyn odparuje.
- Na koniec dodać posiekaną kolendrę, wymieszać i zdjąć z ognia.
- Ułóż arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim i przekrój na pół. Nałożyć odrobinę nadzienia na jedną połowę i złożyć wzdłuż na pół.
- Złóż w trójkąty i uformuj samoussę. Gdy dojdziesz do końca, wsuń pozostały liść pod zagięcie, aby przytrzymać samoussę na miejscu.
- Smażyć na oleju na złoty kolor.
- A teraz twoje samoussas są gotowe!
Obserwacje
Alternatywy: ten przepis można przygotować z kurczakiem lub krewetkami :-)
Pieczenie: Możesz upiec swoje samoussas w piekarniku, smarując je oliwą z oliwek lub roztopionym masłem przed pieczeniem. Piecz przez 10 do 15 minut w temperaturze 180°C, aby uzyskać chrupiące samoussas!
Podawanie: idealny będzie sos słodko-kwaśny!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!