Wołowina samoussas

zagłosuj teraz
Danie główne
15 porcji
łatwe
40 min

Chrupiący przepis na przystawkę lub danie główne, na przykład z mieszanką sałat.


Składniki

15
Szacowany koszt: 6.24 (0.42€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania15 min

  • Wołowina samoussas - Przygotowanie krok 1Na patelni zrumienić cebulę na oliwie z oliwek i dodać mięso.
    Następnie dodaj przyprawy do smaku, uważając, aby nie dodać zbyt dużo imbiru.
  • Wołowina samoussas - Przygotowanie krok 2Gdy mięso zacznie się gotować, dodać groszek i sos sojowy. Gotować przez kilka minut, aż płyn odparuje.
  • Wołowina samoussas - Przygotowanie krok 3Na koniec dodać posiekaną kolendrę, wymieszać i zdjąć z ognia.
  • Wołowina samoussas - Przygotowanie krok 4Ułóż arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim i przekrój na pół. Nałożyć odrobinę nadzienia na jedną połowę i złożyć wzdłuż na pół.
  • Wołowina samoussas - Przygotowanie krok 5Złóż w trójkąty i uformuj samoussę. Gdy dojdziesz do końca, wsuń pozostały liść pod zagięcie, aby przytrzymać samoussę na miejscu.
  • Wołowina samoussas - Przygotowanie krok 6Smażyć na oleju na złoty kolor.
  • Wołowina samoussas - Przygotowanie krok 7A teraz twoje samoussas są gotowe!

Obserwacje

Alternatywy: ten przepis można przygotować z kurczakiem lub krewetkami :-)

Pieczenie: Możesz upiec swoje samoussas w piekarniku, smarując je oliwą z oliwek lub roztopionym masłem przed pieczeniem. Piecz przez 10 do 15 minut w temperaturze 180°C, aby uzyskać chrupiące samoussas!

Podawanie: idealny będzie sos słodko-kwaśny!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+