Wołowina yakisoba

zagłosuj teraz
Wołowina yakisoba
Danie główne
4 porcji
łatwe
30 min

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
  • Ugotuj makaron soba al dente we wrzącej wodzie. Ostrożnie odcedzić i odstawić na bok.
  • Rozgrzać wok na dużym ogniu. Wlać olej i pozostawić do podgrzania.
  • Dodaj laski imbiru, posiekany szczypiorek i mielony czosnek. Smażyć przez 45 sekund.
  • Dodaj paski papryki, plasterki grzybów i paski wołowiny. Smażyć przez 3 minuty. Doprawić lekko solą i pieprzem.
  • W misce wymieszać skrobię kukurydzianą z winem ryżowym i sosem sojowym do uzyskania kremowej konsystencji.
  • Wlać mieszaninę do woka i posypać cukrem. Smażyć wszystkie składniki przez kolejne 2 minuty.
  • Dodaj kiełki fasoli, ugotowany makaron i olej sezamowy. Delikatnie mieszać przez 1 minutę.
  • Przenieść mieszaninę do podgrzanego naczynia i udekorować kilkoma posiekanymi szczypiorkami. Podawać natychmiast.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+