Wołowina yakisoba
zagłosuj teraz
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
- Ugotuj makaron soba al dente we wrzącej wodzie. Ostrożnie odcedzić i odstawić na bok.
- Rozgrzać wok na dużym ogniu. Wlać olej i pozostawić do podgrzania.
- Dodaj laski imbiru, posiekany szczypiorek i mielony czosnek. Smażyć przez 45 sekund.
- Dodaj paski papryki, plasterki grzybów i paski wołowiny. Smażyć przez 3 minuty. Doprawić lekko solą i pieprzem.
- W misce wymieszać skrobię kukurydzianą z winem ryżowym i sosem sojowym do uzyskania kremowej konsystencji.
- Wlać mieszaninę do woka i posypać cukrem. Smażyć wszystkie składniki przez kolejne 2 minuty.
- Dodaj kiełki fasoli, ugotowany makaron i olej sezamowy. Delikatnie mieszać przez 1 minutę.
- Przenieść mieszaninę do podgrzanego naczynia i udekorować kilkoma posiekanymi szczypiorkami. Podawać natychmiast.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!