Wrapy z szynką, serem cheddar i szpinakiem

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
5 min

Aby przygotować szybki i łatwy posiłek bez gotowania, wypróbuj nasze wrapy z szynką, serem cheddar i szpinakiem! Są lżejsze niż tradycyjne kanapki, z cienkimi, puszystymi pszennymi pasztecikami zamiast grubego chleba. Zabierz je ze sobą na piknik lub na przerwę na lunch w pracy. I, oczywiście, korzystamy z okazji, aby dodać mnóstwo surowych warzyw do naszych wrapsów, aby cała rodzina mogła je pożreć, nie zdając sobie z tego sprawy!

Składniki

2

Przygotowanie

  • Wrapy z szynką, serem cheddar i szpinakiem - Przygotowanie krok 1Umyj pędy szpinaku i pomidorki koktajlowe. Przekrój pomidorki koktajlowe na pół.
    Rozłóż ser na środku tortilli i połóż na nim plaster szynki, plaster cheddara, pędy szpinaku i kawałki pomidorków koktajlowych.
  • Wrapy z szynką, serem cheddar i szpinakiem - Przygotowanie krok 2Złóż lewą i prawą krawędź tortilli w kierunku środka. Zwiń wrap jak sajgonka, zaczynając od dołu i kierując się w górę.
  • Wrapy z szynką, serem cheddar i szpinakiem - Przygotowanie krok 3Przetnij wrap na pół i gotowe!

Obserwacje

Zmieniaj smaki, zmieniając nadzienie: możesz zrobić wrapy z wędzonym łososiem lub z mieszanką sałat w środku.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: