Wrapy szpinakowe z szynką i cheddarem

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
5 min

Aby przygotować szybki i łatwy posiłek bez gotowania, wypróbuj nasze wrapy z szynką, serem cheddar i szpinakiem! Są lżejsze niż tradycyjne kanapki, z cienkimi, puszystymi pszennymi pasztecikami zamiast grubego chleba. Zabierz je ze sobą na piknik lub na przerwę na lunch w pracy. I, oczywiście, korzystamy z okazji, aby dodać mnóstwo surowych warzyw do naszych wrapsów, aby cała rodzina mogła je pożreć, nie zdając sobie z tego sprawy!


Składniki

2
Szacowany koszt: 3.33 (1.66€/porcja)

Przygotowanie

  • Wrapy szpinakowe z szynką i cheddarem - Przygotowanie krok 1Umyj pędy szpinaku i pomidorki koktajlowe. Przekroić pomidorki koktajlowe na pół.
    Rozłóż ser na środku tortilli i połóż na nim plaster szynki, plaster cheddara, pędy szpinaku i kawałki pomidorków koktajlowych.
  • Wrapy szpinakowe z szynką i cheddarem - Przygotowanie krok 2Złóż lewą i prawą krawędź tortilli w kierunku środka. Zwiń zawiniątko jak bułkę z jajkiem, zaczynając od dołu i kierując się w górę.
  • Wrapy szpinakowe z szynką i cheddarem - Przygotowanie krok 3Przetnij folię na pół i gotowe!

Obserwacje

Zmieniaj smaki, zmieniając nadzienie: możesz zrobić wrapy z wędzonym łososiem lub z mieszanką sałat w środku.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+