Wrapy szpinakowe z szynką i cheddarem
zagłosuj teraz
Aby przygotować szybki i łatwy posiłek bez gotowania, wypróbuj nasze wrapy z szynką, serem cheddar i szpinakiem! Są lżejsze niż tradycyjne kanapki, z cienkimi, puszystymi pszennymi pasztecikami zamiast grubego chleba. Zabierz je ze sobą na piknik lub na przerwę na lunch w pracy. I, oczywiście, korzystamy z okazji, aby dodać mnóstwo surowych warzyw do naszych wrapsów, aby cała rodzina mogła je pożreć, nie zdając sobie z tego sprawy!
Składniki
2
Szacowany koszt: 3.33Euros€ (1.66€/porcja)
Przygotowanie
- Umyj pędy szpinaku i pomidorki koktajlowe. Przekroić pomidorki koktajlowe na pół.
Rozłóż ser na środku tortilli i połóż na nim plaster szynki, plaster cheddara, pędy szpinaku i kawałki pomidorków koktajlowych. - Złóż lewą i prawą krawędź tortilli w kierunku środka. Zwiń zawiniątko jak bułkę z jajkiem, zaczynając od dołu i kierując się w górę.
- Przetnij folię na pół i gotowe!
Obserwacje
Zmieniaj smaki, zmieniając nadzienie: możesz zrobić wrapy z wędzonym łososiem lub z mieszanką sałat w środku.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!