Ziemniaki en papillote z cytryną i fetą

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
45 min

Uwielbiamy technikę papillote, ponieważ pozwala nam gotować bez bałaganu w kuchni, a także jest bardzo zdrowa. W ten sposób przygotowaliśmy ziemniaki z lekką nutą cytrusową. Następnie doprawiliśmy je serem feta i miętą. Inny, smaczny i kolorowy dodatek. Danie, które świetnie nadaje się jako dodatek do każdego mięsa lub ryby. Nie przegap naszej instrukcji krok po kroku poniżej i daj nam znać, co myślisz w komentarzach poniżej.


Składniki

2

Dla marynowanej cebuli (opcjonalnie):

Szacowany koszt: 5.7 (2.85€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min


Obserwacje

Czy mogę doprawić moje ziemniaczane papillote innymi przyprawami?
Oczywiście, że można. Można wyeliminować cytrusowy akcent cytryny i doprawić odrobiną kminku, tymianku, kopru lub innych prowansalskich ziół.

Czy mogę dodać inne składniki do ziemniaków?
Jeśli chcesz, możesz dodać do ziemniaków kilka kostek boczku. W takim przypadku usuń 2 łyżki oleju, aby zrekompensować tłuszcz, który dostarczy boczek.

Czy mogę zastąpić ser feta?
Jeśli nie masz sera feta, możesz na przykład dodać dowolny inny świeży ser, twaróg, ser appenzeller...

Czy mogę użyć zwykłych ziemniaków?
Oczywiście, że możesz. W takim przypadku należy pokroić je w mniej więcej regularną kostkę o boku około 4 cm.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+