Bezglutenowa i bezlaktozowa mąka bretońska
zagłosuj teraz
Nie jest łatwo znaleźć deser, który Ci odpowiada, gdy masz alergię/nietolerancję na mleko i gluten... Na szczęście istnieją alternatywy! Właśnie to pokazaliśmy w tym przepisie na Far Breton ze śliwkami, bezglutenowy i bez laktozy z mlekiem roślinnym. Jest to łatwa wersja, która jest równie pyszna, więc każdy może mieć swój kawałek ciasta na koniec posiłku ;-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 3.62Euros€ (0.45€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania50 min
- Wymieszaj mąkę ryżową, cukier i sól z jajkami.
- Następnie stopniowo dodawaj mleko migdałowe.
- Dodaj suszone śliwki i przelej masę do tortownicy.
- Piec przez 50 minut w temperaturze 180°C.
Pozostawić do ostygnięcia przed wyjęciem z formy. - A teraz twój bezglutenowy i bezlaktozowy far breton z mlekiem roślinnym jest gotowy!
Obserwacje
Możliwe dodatki: spraw, aby far breton ze śliwkami był jeszcze smaczniejszy, dodając wanilię lub inne przyprawy ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!