Bezglutenowa i bezlaktozowa mąka bretońska

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
1 h 10 m

Nie jest łatwo znaleźć deser, który Ci odpowiada, gdy masz alergię/nietolerancję na mleko i gluten... Na szczęście istnieją alternatywy! Właśnie to pokazaliśmy w tym przepisie na Far Breton ze śliwkami, bezglutenowy i bez laktozy z mlekiem roślinnym. Jest to łatwa wersja, która jest równie pyszna, więc każdy może mieć swój kawałek ciasta na koniec posiłku ;-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 3.62 (0.45€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania50 min

  • Bezglutenowa i bezlaktozowa mąka bretońska - Przygotowanie krok 1Wymieszaj mąkę ryżową, cukier i sól z jajkami.
  • Bezglutenowa i bezlaktozowa mąka bretońska - Przygotowanie krok 2Następnie stopniowo dodawaj mleko migdałowe.
  • Bezglutenowa i bezlaktozowa mąka bretońska - Przygotowanie krok 3Dodaj suszone śliwki i przelej masę do tortownicy.
  • Bezglutenowa i bezlaktozowa mąka bretońska - Przygotowanie krok 4Piec przez 50 minut w temperaturze 180°C.
    Pozostawić do ostygnięcia przed wyjęciem z formy.
  • Bezglutenowa i bezlaktozowa mąka bretońska - Przygotowanie krok 5A teraz twój bezglutenowy i bezlaktozowy far breton z mlekiem roślinnym jest gotowy!

Obserwacje

Możliwe dodatki: spraw, aby far breton ze śliwkami był jeszcze smaczniejszy, dodając wanilię lub inne przyprawy ;-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+