Blanc manger z kokosem i coulis z suszonych śliwek

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
łatwe
2 h 55 m

Miłośnicy kokosa z pewnością będą zachwyceni naszym deserem dnia! Wyjątkowo rozpływający się, świeży kokosowy blancmange na zakończenie posiłku w wielkim stylu! Jest tak łatwy w przygotowaniu, że nie potrzebujesz nawet piekarnika! Wszystko, czego potrzebujesz, to rondel do wymieszania składników, a następnie pozostawienie ich w formie w lodówce :-) Mały dodatek? Śliwkowy coulis i dodatek suszonych śliwek, które tworzą pyszną mieszankę z kokosem :-) W każdym razie, przejdźmy do pisemnych wyjaśnień, zdjęć i wideo poniżej.


Składniki

10

Coulis śliwkowy :


Materiały

  • Forma do savarin o średnicy 22 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania40 min
  • Blanc manger z kokosem i coulis z suszonych śliwek - Przygotowanie krok 1Umieść połowę mleka i mąkę kukurydzianą w rondlu. Dobrze wymieszać, aby rozcieńczyć mąkę kukurydzianą. Wlać resztę mleka i wymieszać. Następnie dodać cukier, mleko kokosowe i starty kokos.
  • Blanc manger z kokosem i coulis z suszonych śliwek - Przygotowanie krok 2Umieścić rondel na średnim ogniu i ubijać, aż mieszanina zgęstnieje (około 20 minut). Zdjąć z ognia i przelać do natłuszczonej formy. Chłodzić przez 2 godziny.
  • Blanc manger z kokosem i coulis z suszonych śliwek - Przygotowanie krok 3Coulis: Umieść wodę, cukier i śliwki w rondelku. Mieszać na średnim ogniu. Woda stopniowo nabierze koloru suszonych śliwek, a gdy będzie już dobrze zabarwiona, odcedź suszone śliwki i zagęszczaj coulis przez kolejne 15 do 20 minut.
  • Blanc manger z kokosem i coulis z suszonych śliwek - Przygotowanie krok 4Rozłożyć manjar na ładnym talerzu i wylać coulis na środek flanu. Umieść śliwki na środku.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+