Blanc manger z kokosem i coulis z suszonych śliwek
zagłosuj teraz
Miłośnicy kokosa z pewnością będą zachwyceni naszym deserem dnia! Wyjątkowo rozpływający się, świeży kokosowy blancmange na zakończenie posiłku w wielkim stylu! Jest tak łatwy w przygotowaniu, że nie potrzebujesz nawet piekarnika! Wszystko, czego potrzebujesz, to rondel do wymieszania składników, a następnie pozostawienie ich w formie w lodówce :-) Mały dodatek? Śliwkowy coulis i dodatek suszonych śliwek, które tworzą pyszną mieszankę z kokosem :-) W każdym razie, przejdźmy do pisemnych wyjaśnień, zdjęć i wideo poniżej.
Składniki
10
Coulis śliwkowy :
Materiały
- Forma do savarin o średnicy 22 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania40 min
- Umieść połowę mleka i mąkę kukurydzianą w rondlu. Dobrze wymieszać, aby rozcieńczyć mąkę kukurydzianą. Wlać resztę mleka i wymieszać. Następnie dodać cukier, mleko kokosowe i starty kokos.
- Umieścić rondel na średnim ogniu i ubijać, aż mieszanina zgęstnieje (około 20 minut). Zdjąć z ognia i przelać do natłuszczonej formy. Chłodzić przez 2 godziny.
- Coulis: Umieść wodę, cukier i śliwki w rondelku. Mieszać na średnim ogniu. Woda stopniowo nabierze koloru suszonych śliwek, a gdy będzie już dobrze zabarwiona, odcedź suszone śliwki i zagęszczaj coulis przez kolejne 15 do 20 minut.
- Rozłożyć manjar na ładnym talerzu i wylać coulis na środek flanu. Umieść śliwki na środku.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!