Brownie bez masła

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
35 min

Uwielbiasz brownie, ale uważasz je za zbyt tłuste. A kto nie lubi brownie? Mamy alternatywę, która nie zmienia smaku: zastąp masło musem jabłkowym! Gotowy?

Składniki

6

Materiały

  • Kwadratowa forma 20 cm x 20 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
  • Brownie bez masła - Przygotowanie krok 1W misce ubić jajka z cukrem
  • Brownie bez masła - Przygotowanie krok 2Rozpuść czekoladę i dodaj ją do poprzedniej mieszanki. Dodaj kompot jabłkowy i wanilię, a następnie wymieszaj.
  • Brownie bez masła - Przygotowanie krok 3Dodaj mąkę i sól, a następnie wymieszaj.
  • Brownie bez masła - Przygotowanie krok 4Wlej do natłuszczonej formy do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Brownie bez masła - Przygotowanie krok 5Pozostaw do ostygnięcia i gotowe! :)

Obserwacje

Compota jabłkowa Możesz zrobić domowy sos jabłkowy według tego przepisu, który przygotowaliśmy w kuchni Petitchef --> https://www.petitchef.es/recetas/postre/compota-de-manzana-tradicional-fid-1566166

Jeśli wolisz, możesz użyć innego smaku czekolady (mlecznej lub białej).

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: