Czekoladowe róże z piasku

zagłosuj teraz
Desser
15 porcji
łatwe
10 min

Klasyczne, ale jakże doskonałe! Te czekoladowe róże z piasku są tak proste do zrobienia, że jest to idealny przepis do zrobienia z dzieckiem na zabawne i pyszne zajęcie kulinarne!


Składniki

15

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie



Obserwacje

Czekolada: Topienie czekolady zawsze najlepiej wykonywać w kąpieli wodnej. W ten sposób czekolada nie przypala się, gotuje się stopniowo, a rezultat jest gładki, a przede wszystkim nie papkowaty. Preferuj czekoladę do pieczenia!

Przechowywanie: Przechowywać w lodówce, aby zapobiec rozpuszczeniu się czekolady. Można je łatwo przechowywać przez tydzień, chyba że dzieci były tam wcześniej ;-)



Sprzęt do gotowania

kuchenka mikrofalowa

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+