Czekoladowe róże piaskowe
zagłosuj teraz
Klasyczne, ale jakże doskonałe! Te piaskowe róże są tak proste do zrobienia, że jest to idealny przepis do zrobienia z dzieckiem na zabawne i pyszne zajęcie kulinarne!
Składniki
15
Materiały
- miska na sałatkę
- pudełka na muffiny
Przygotowanie
- Rozpuść razem czekoladę i masło.
- Wlać na płatki kukurydziane.
- Dobrze wymieszaj, aż czekolada pokryje wszystkie płatki.
- Podawaj w małych cukierniczkach, aby uzyskać idealną prezentację, i schładzaj przez co najmniej 20 minut. I voila, piaskowe róże są gotowe!
Obserwacje
Czekolada: Topienie czekolady zawsze najlepiej wykonywać w bemarze. W ten sposób czekolada nie przypala się, gotuje się stopniowo, a rezultat jest gładki, a przede wszystkim nie papkowaty. Preferuj czekoladę do pieczenia!
Przechowywanie Przechowywać w lodówce, aby zapobiec rozpuszczeniu się czekolady. Można je łatwo przechowywać przez tydzień, chyba że dzieci były tam wcześniej ;-)
Sprzęt do gotowania
kuchenka mikrofalowa
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!