Czekoladowe róże z piasku
zagłosuj teraz
Klasyczne, ale jakże doskonałe! Te czekoladowe róże z piasku są tak proste do zrobienia, że jest to idealny przepis do zrobienia z dzieckiem na zabawne i pyszne zajęcie kulinarne!
Składniki
15
Materiały
- miska
- pudełka na muffiny
Przygotowanie
Rozpuść czekoladę i masło razem.
Wlej na płatki kukurydziane.
Dobrze wymieszaj, aż czekolada pokryje wszystkie płatki.
Podawaj w małych cukierniczkach, aby uzyskać idealną prezentację, i schładzaj przez co najmniej 20 minut. I voilà, czekoladowe róże z piasku są gotowe!
Obserwacje
Czekolada: Topienie czekolady zawsze najlepiej wykonywać w kąpieli wodnej. W ten sposób czekolada nie przypala się, gotuje się stopniowo, a rezultat jest gładki, a przede wszystkim nie papkowaty. Preferuj czekoladę do pieczenia!
Przechowywanie: Przechowywać w lodówce, aby zapobiec rozpuszczeniu się czekolady. Można je łatwo przechowywać przez tydzień, chyba że dzieci były tam wcześniej ;-)
Sprzęt do gotowania
kuchenka mikrofalowa
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!