Eklery z kremem pistacjowym i malinami

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
trudne
2 h 35 m

Eklery, ulubione francuskie wypieki zespołu PetitChef.co.uk. Kawa, czekolada, orzechy laskowe, ale przyznajemy, że najbardziej lubimy te wypełnione kremem pistacjowym i świeżymi malinami: pyszny przepis, któremu nikt nie będzie w stanie się oprzeć. Zrób je sam, postępując zgodnie z pisemnym przepisem wyjaśnionym krok po kroku i naszym samouczkiem wideo na dole strony. Życzymy smacznego!


Składniki

8

Ciasto parzone:

Krem pistacjowy mousseline:

Craquelin:

Szacowany koszt: 5.28 (0.66€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania2 h
Gotowania35 min


Obserwacje

Koniec pieczenia: Nie otwierać gwałtownie drzwiczek piekarnika, w przeciwnym razie ciasto parzone spuchnie. Ciasto pęcznieje dzięki odparowywaniu wody podczas pieczenia: pozostaw je uchylone przez co najmniej 10 minut przed wyjęciem.
Craquelin: Nie jest niezbędna, ale nada eklerkom chrupkości i koloru. Jeśli nie chcesz go przygotowywać, nie zapomnij posmarować eklerów roztrzepanym jajkiem i przejechać po ich powierzchni zębami widelca, aby je wyłożyć.
Przechowywanie: maksymalnie 48 godzin



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+