Far breton z suszonymi śliwkami

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
łatwe
1 h 5 m

Drodzy bretońscy przyjaciele, nadszedł czas, abyśmy uhonorowali jeden z gwiazdorskich przepisów waszego regionu ;-)


Składniki

10
Szacowany koszt: 5.54 (0.55€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania50 min


Obserwacje

Tradycyjna receptura: ten przepis był pierwotnie przygotowywany bez dodatków. Gdy bretońscy rybacy udawali się na sprzedaż dorsza do Agen, przywozili ze sobą suszone śliwki. Śliwki zostały ostatecznie dodane do przepisu. Bretończycy dodają również jabłka.

Śliwki: mała sztuczka, aby nie opadły na dno → najpierw zanurzyć je w mące.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+