Kieliszki z musem speculoos

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
1 h 31 m

Ciasteczka Speculoos są zwykle podawane z kawą na koniec posiłku. Nie możemy oprzeć się tym chrupiącym ciasteczkom. Kiedy ciastko zostało zastąpione przez te verrines, nasze serca prawie upadły! A czy Ty będziesz w stanie oprzeć się temu niezwykle wykwintnemu deserowi?

Składniki

6

Materiały

  • 6 małych verrines
  • 1 worek do wyciskania (opcjonalnie)
  • 1 okrągła końcówka do wyciskania (opcjonalnie)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h 20 m
Gotowania1 min
  • Kieliszki z musem Speculoos - Przygotowanie krok 1Umieść śmietanę, mascarpone, miskę i trzepaczkę w zamrażarce na 20 minut.
    Ubij zimną śmietanę i mascarpone na sztywno.
  • Kieliszki z musem Speculoos - Przygotowanie krok 2Rozpuść 1 dużą łyżkę pasty speculoos w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund. Wymieszaj tę płynną pastę z bitą śmietaną.
  • Kieliszki z musem Speculoos - Przygotowanie krok 3Rozdrobnić speculoos. Biszkopty namoczyć w mleku i połamać na 3 części.
  • Kieliszki z musem Speculoos - Przygotowanie krok 4Umieść duże kawałki speculoos na dnie verrines. Przykryj obficie kremem za pomocą rękawa do wyciskania (lub łyżki).
  • Kieliszki z musem Speculoos - Przygotowanie krok 5Na wierzchu ułóż kawałek namoczonego biszkopta i przykryj musem. Polać odrobiną roztopionej pasty speculoos.
  • Kieliszki z musem Speculoos - Przygotowanie krok 6Posypać okruchami speculoos i schłodzić przez godzinę.
  • Kieliszki z musem Speculoos - Przygotowanie krok 7Wszystko gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: