Kieliszki do musu speculoos
zagłosuj teraz
Ciasteczka Speculoos są zwykle podawane z kawą na koniec posiłku. Nie jesteśmy w stanie oprzeć się tym chrupiącym ciasteczkom. Więc kiedy ciastko zostało zastąpione przez te verrines, nasze serca prawie upadły! A czy Ty będziesz w stanie oprzeć się temu niezwykle wykwintnemu deserowi?
Składniki
6
Szacowany koszt: 2.17Euros€ (0.36€/porcja)
Materiały
- 6 małych verrines
- 1 worek do wyciskania (opcjonalnie)
- 1 okrągły worek do wyciskania (opcjonalnie)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h 20 m
Gotowania1 min
- Umieść śmietanę, mascarpone, miskę i trzepaczkę w zamrażarce na 20 minut.
Ubij zimną śmietanę i mascarpone na sztywno. - Rozpuść 1 dużą łyżkę stołową pasty speculoos w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund. Wymieszać płynną pastę z bitą śmietaną.
- Rozdrobnić speculoos. Bułeczki namoczyć w mleku i połamać na 3 części.
- Umieść duże kawałki speculoos na dnie verrines. Przykryj obficie kremem za pomocą rękawa do wyciskania (lub łyżki).
- Na wierzchu ułożyć kawałek namoczonego bulionu i przykryć musem. Polać odrobiną roztopionego ciasta speculoos.
- Posypać okruchami speculoos i schłodzić przez godzinę.
- Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!