Kieliszki do musu speculoos

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
1 h 31 m

Ciasteczka Speculoos są zwykle podawane z kawą na koniec posiłku. Nie jesteśmy w stanie oprzeć się tym chrupiącym ciasteczkom. Więc kiedy ciastko zostało zastąpione przez te verrines, nasze serca prawie upadły! A czy Ty będziesz w stanie oprzeć się temu niezwykle wykwintnemu deserowi?


Składniki

6
Szacowany koszt: 2.17 (0.36€/porcja)

Materiały

  • 6 małych verrines
  • 1 worek do wyciskania (opcjonalnie)
  • 1 okrągły worek do wyciskania (opcjonalnie)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h 20 m
Gotowania1 min

  • Kieliszki do musu Speculoos - Przygotowanie krok 1Umieść śmietanę, mascarpone, miskę i trzepaczkę w zamrażarce na 20 minut.
    Ubij zimną śmietanę i mascarpone na sztywno.
  • Kieliszki do musu Speculoos - Przygotowanie krok 2Rozpuść 1 dużą łyżkę stołową pasty speculoos w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund. Wymieszać płynną pastę z bitą śmietaną.
  • Kieliszki do musu Speculoos - Przygotowanie krok 3Rozdrobnić speculoos. Bułeczki namoczyć w mleku i połamać na 3 części.
  • Kieliszki do musu Speculoos - Przygotowanie krok 4Umieść duże kawałki speculoos na dnie verrines. Przykryj obficie kremem za pomocą rękawa do wyciskania (lub łyżki).
  • Kieliszki do musu Speculoos - Przygotowanie krok 5Na wierzchu ułożyć kawałek namoczonego bulionu i przykryć musem. Polać odrobiną roztopionego ciasta speculoos.
  • Kieliszki do musu Speculoos - Przygotowanie krok 6Posypać okruchami speculoos i schłodzić przez godzinę.
  • Kieliszki do musu Speculoos - Przygotowanie krok 7Wszystko gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+