Kieliszki z musem speculoos
zagłosuj teraz
Ciasteczka Speculoos są zwykle podawane z kawą na koniec posiłku. Nie możemy oprzeć się tym chrupiącym ciasteczkom. Kiedy ciastko zostało zastąpione przez te verrines, nasze serca prawie upadły! A czy Ty będziesz w stanie oprzeć się temu niezwykle wykwintnemu deserowi?
Składniki
6
Materiały
- 6 małych verrines
- 1 worek do wyciskania (opcjonalnie)
- 1 okrągła końcówka do wyciskania (opcjonalnie)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h 20 m
Gotowania1 min
Umieść śmietanę, mascarpone, miskę i trzepaczkę w zamrażarce na 20 minut.
Ubij zimną śmietanę i mascarpone na sztywno.Rozpuść 1 dużą łyżkę pasty speculoos w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund. Wymieszaj tę płynną pastę z bitą śmietaną.
Rozdrobnić speculoos. Biszkopty namoczyć w mleku i połamać na 3 części.
Umieść duże kawałki speculoos na dnie verrines. Przykryj obficie kremem za pomocą rękawa do wyciskania (lub łyżki).
Na wierzchu ułóż kawałek namoczonego biszkopta i przykryj musem. Polać odrobiną roztopionej pasty speculoos.
Posypać okruchami speculoos i schłodzić przez godzinę.
Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!