Lizaki bezowe

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
1 h 15 m

Na przekąskę, twoje dzieci nie będą mogły oprzeć się tym ogromnym, chrupiącym i kolorowym lizakom :-)

Składniki

6

Materiały

  • Drewniane szpikulce
  • torebka do wyciskania

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania1 h
  • Lizaki bezowe - Przygotowanie krok 1Ubij białka na średnich obrotach z połową cukru. Gdy trzepaczka pozostawi ślady, dodaj drugą połowę cukru.
  • Lizaki bezowe - Przygotowanie krok 2Ubijaj, aż białko utworzy szczyty po podniesieniu trzepaczki.
  • Lizaki bezowe - Przygotowanie krok 3Umieść worek do wyciskania w głębokim szklanym dzbanku z miarką i za pomocą pędzelka nanieś barwnik spożywczy w 4 liniach wewnątrz.
  • Lizaki bezowe - Przygotowanie krok 4Napełnij worek bezą i uformuj lizaki na blasze do pieczenia. Wbij szaszłyki w każdy lizak.
  • Lizaki bezowe - Przygotowanie krok 5Piec przez 1 godzinę w temperaturze 110°C. I voilà, twoje bezowe lizaki są gotowe!

Obserwacje

Kolory: tutaj zdecydowaliśmy się dodać czerwony barwnik, ale możesz wybrać inne kolory!

Nie masz rękawa do wyciskania? Wystarczy użyć torebki do zamrażania z odciętym rogiem.

Aby uzyskać udaną bezę: użyj białek jaj o temperaturze pokojowej. Tak więc, albo wyjmij jajka z lodówki na kilka godzin przed przygotowaniem przepisu, albo oddziel białka od żółtek 1 lub 2 dni wcześniej, trzymając białka poza lodówką, zamknięte w puszce.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: