Lizaki bezowe
zagłosuj teraz
Twoje dzieci nie będą w stanie oprzeć się tym ogromnym, chrupiącym i kolorowym lizakom na przekąskę :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 0.33Euros€ (0.06€/porcja)
Materiały
- Drewniane szpikulce
- torebka na ciasto
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania1 h
- Ubij białka na średnich obrotach z połową cukru. Gdy trzepaczka pozostawi ślady, dodać drugą połowę cukru.
- Ubijaj, aż białko utworzy szczyt po podniesieniu trzepaczki.
- Umieścić worek do wyciskania w głębokim szklanym dzbanku z miarką i za pomocą pędzelka nanieść barwnik spożywczy w 4 liniach wewnątrz.
- Napełnij torebkę bezą i uformuj lizaki na blasze do pieczenia. Wbić szaszłyki w każdy lizak.
- Piec przez 1 godzinę w temperaturze 110°C. Bezowe lizaki są już gotowe!
Obserwacje
Kolory: tutaj zdecydowaliśmy się dodać czerwony barwnik, ale możesz wybrać inne kolory!
Nie masz rękawa do wyciskania? Wystarczy użyć torebki do zamrażania z odciętym rogiem.
Aby uzyskać udaną bezę: użyj białek jaj o temperaturze pokojowej. Tak więc, albo wyjmij jajka z lodówki na kilka godzin przed przygotowaniem przepisu, albo oddziel białka od żółtek 1 lub 2 dni wcześniej, trzymając białka poza lodówką, zamknięte w puszce.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!