Lizaki bezowe
zagłosuj teraz
Na przekąskę, twoje dzieci nie będą mogły oprzeć się tym ogromnym, chrupiącym i kolorowym lizakom :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 0.33Euros€ (0.06€/porcja)
Materiały
- Drewniane szpikulce
- torebka do wyciskania
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania1 h
Ubij białka na średnich obrotach z połową cukru. Gdy trzepaczka pozostawi ślady, dodaj drugą połowę cukru.
Ubijaj, aż białko utworzy szczyty po podniesieniu trzepaczki.
Umieść worek do wyciskania w głębokim szklanym dzbanku z miarką i za pomocą pędzelka nanieś barwnik spożywczy w 4 liniach wewnątrz.
Napełnij worek bezą i uformuj lizaki na blasze do pieczenia. Wbij szaszłyki w każdy lizak.
Piec przez 1 godzinę w temperaturze 110°C. I voilà, twoje bezowe lizaki są gotowe!
Obserwacje
Kolory: tutaj zdecydowaliśmy się dodać czerwony barwnik, ale możesz wybrać inne kolory!
Nie masz rękawa do wyciskania? Wystarczy użyć torebki do zamrażania z odciętym rogiem.
Aby uzyskać udaną bezę: użyj białek jaj o temperaturze pokojowej. Tak więc, albo wyjmij jajka z lodówki na kilka godzin przed przygotowaniem przepisu, albo oddziel białka od żółtek 1 lub 2 dni wcześniej, trzymając białka poza lodówką, zamknięte w puszce.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!