Mała terrina maślana

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
łatwe
25 min

Wspaniały, ultra-regresywny przepis, który jest tak łatwy do wykonania! Już nigdy nie zobaczysz klasycznej paczki Petits Beurres LU ;-) Idealny chrupiący deser dla wszystkich fanów czekolady!


Składniki

10
Szacowany koszt: 4.64 (0.46€/porcja)

Przygotowanie



Obserwacje

Czas leżakowania: to naprawdę musi być noc. Łatwo sobie wyobrazić, że minuty będą sumować się do godzin, gdy będziesz czekać na skosztowanie tego cudownego przysmaku, ale tylko dzięki temu nocnemu odpoczynkowi ganache idealnie zastygnie, więc bądź cierpliwy ;-)

Wariacje : można sobie wyobrazić wariacje tego deseru z mleczną lub białą czekoladą zamiast ciemnej. Każdy herbatnik o podobnym kształcie również się nada, na przykład Thé Brun.

Krojenie: aby zachować wyraźny zarys warstw podczas krojenia, zalecamy użycie noża do chleba lub noża z dużymi zębami.

Przechowywanie: ten deser można przechowywać przez około tydzień, oczywiście w lodówce, aby zachować jego jędrną konsystencję!



Sprzęt do gotowania

kuchenka mikrofalowa

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+