Marmurkowy biszkopt z polewą migdałową

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
średnie
2 h 35 m

Przedstawiamy przepis, który sprawi, że zwykłe biszkopty będą wydawać się proste :D Marmurkowy biszkopt z chrupiącą pralinową podstawą i polewą czekoladową i prażonymi migdałami. Prawdziwy deser dla cukiernika. Bardzo łatwy w przygotowaniu, choć jest nieco skomplikowany ze względu na liczbę etapów. Rozchmurz się i zafunduj sobie ten nagrodzony deser!


Składniki

8

Biszkopt naturalny:

Chrupiąca baza pralinowa:

Polewa migdałowa:

Szacowany koszt: 7.33 (0.92€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania45 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania50 min


Obserwacje

* Migdały można zastąpić orzechami laskowymi lub dowolnymi innymi orzechami.
* Jeśli chcesz nieco spersonalizować naturalny biszkopt, możesz dodać esencję waniliową lub skórkę z cytryny.
* Ponadto, jeśli wolisz ciemną lub białą czekoladę, możesz zastąpić mleczną czekoladę w polewie inną, wybraną przez siebie czekoladą.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+