Opéra, przepis krok po kroku

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
trudne
2 h 8 m

Zabierzmy się do pracy nad klasycznym francuskim ciastem: Opéra! Oto nasz przepis, wyjaśniony krok po kroku zarówno w formie pisemnej, jak i wideo! Biszkopt Joconde, czekoladowy ganache, kawowy krem maślany i lukier nie będą miały przed Tobą żadnych tajemnic! Doskonały pomysł na tort na przyjęcie urodzinowe, aby zachwycić swoich gości :-)


Składniki

10

Biszkopt Joconde :

Czekoladowy ganache:

Syrop do nasączania :

Krem kawowy :

Polewa:

Szacowany koszt: 8.73 (0.87€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania2 h
Gotowania8 min


Obserwacje

Krem maślany: tutaj używamy bazy z ciasta bombe (żółtka gotowane w syropie) do kremu maślanego, który jest znacznie lżejszy w smaku. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować klasyczny krem maślany.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+