Panna cotta z sosem jagodowym

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
5 h 31 m

Panna cotta to deser, który jest bardzo łatwy w przygotowaniu i który bardzo dobrze dostosowuje się do każdej sytuacji: świeży i nieformalny deser na codzienny lunch, ale także wyrafinowany deser do zaoferowania jako zakończenie posiłku w menu imprezowym. Procedura przygotowania jagodowej panna cotty jest naprawdę prosta, wymaga jedynie odrobiny cierpliwości, ponieważ potrzebuje około 5 godzin w lodówce, zanim stężeje. Jeśli nie preferujesz jagód, na naszej stronie znajdziesz wiele innych alternatyw dla przygotowania tego przepysznego deseru.


Składniki

4
Szacowany koszt: 4.58 (1.14€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania5 h 20 m
Gotowania6 min


Obserwacje

Jak udekorować panna cottę?
Oprócz coulis można również dodać świeże jagody do dekoracji

Jak długo mogę przechowywać panna cottę?
3/4 dnia w lodówce przykrytej folią spożywczą. Zalecamy nałożenie coulis przed podaniem.

Jak mogę przygotować panna cottę?
Na naszej stronie znajdziesz wiele alternatywnych sposobów przygotowania panna cotty. Możesz wypróbować panna cottę pistacjową, panna cottę malinową, panna cottę figową, panna cottę z mango, panna cottę morelową i wiele innych wariantów.

Jak zrobić wegańską panna cottę?
Aby przygotować wegańską panna cottę, mleko krowie i pełną śmietanę zastępuje się mlekiem sojowym i kokosowym. Żelatynę zastępuje się agar-agar. Na naszej stronie znajdziesz pyszną wegańską panna cottę z mango, zapoznaj się z przepisem!

Czy mogę użyć laski wanilii?
Oczywiście, że możesz. Użycie strąków wanilii nada panna cotcie jeszcze bardziej intensywny smak.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+