Ptysie z kremem waniliowym i krakersami

zagłosuj teraz
Desser
20 porcji
średnie
3 h 20 m

Szukasz miękkiego, kremowego i chrupiącego deseru? Trafiłeś we właściwe miejsce z naszymi kremowymi ptysiami! A ponieważ w Ptitchef pobłażliwość nie zna granic, oferujemy możliwość dodania krakersów na wierzch. Krok po kroku pokażemy Ci na zdjęciach i filmach, jak zrobić to podstawowe ciasto w domu z łatwością i spokojem. Zobaczysz, że nie jest to takie długie i skomplikowane ;-)


Składniki

20

Krakersy :

Krem dyplomatyczny (krem cukierniczy + bita śmietana):

Ciasto parzone :

Szacowany koszt: 4.9 (0.24€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania2 h
Czas oczekiwania30 min
Gotowania50 min


Obserwacje

Krem: <\/b>
Do mleka dodaj połowę cukru podanego w przepisie: mleko nie będzie przywierać do patelni.
Krem pâtissière można przechowywać w lodówce do tygodnia.
Aby szybciej schłodzić crème pâtissière, przelej go do zimnego naczynia żaroodpornego, przykryj folią spożywczą i schłódź.

Polewa: <\/b>
Jeśli chcesz, możesz udekorować choux bitą śmietaną lub samym kremem.

Krakersy : <\/b>
Krakersy są opcjonalne, ale dzięki nim choux będą większe i bardziej chrupiące.

Zamrażanie: <\/b>
Ciasto choux i krakersy można zamrozić, aby później zrobić ich więcej.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+