Schłodzone truskawkowe tiramisu verrines

zagłosuj teraz
Desser
3 porcji
łatwe
4 h 30 m

Ciesz się truskawkami w wyjątkowo rozpływającym się, wykwintnym deserze z tym przepisem na tiramisu! Aby cieszyć się tym włoskim cudem w wolnej chwili, przygotuj go w verrine! Porcja jest odpowiednia dla każdego, więc możesz zakończyć posiłek w dobrym stylu lub zrobić sobie zasłużoną przerwę na przekąskę :-) Dzięki naszym objaśnieniom w formie pisemnej i wideo, wykonanie tego truskawkowego tiramisu jest bardzo proste!


Składniki

3
Szacowany koszt: 4.07 (1.36€/porcja)

Materiały

  • Mikser elektryczny
  • Torebka do ciasta (opcjonalnie)
  • Szklanki

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania4 h

  • Schłodzone truskawkowe tiramisu verrines - Przygotowanie krok 1Oddziel białka od żółtek.
    Ubij żółtka z cukrem na kremową masę. Dodać mascarpone.
  • Schłodzone truskawkowe tiramisu verrines - Przygotowanie krok 2Ubij białka na sztywną pianę. Delikatnie wmieszaj białka do poprzedniej mieszanki za pomocą szpatułki.
  • Schłodzone truskawkowe tiramisu verrines - Przygotowanie krok 3Pokrój truskawki na 4 części. Zanurz przepołowione bukiety w rozcieńczonym syropie podczas przygotowywania mieszanki.
  • Schłodzone truskawkowe tiramisu verrines - Przygotowanie krok 4Za pomocą rękawa do wyciskania (można też użyć łyżki) wyciśnij trochę kremu na dno szklanki.
  • Schłodzone truskawkowe tiramisu verrines - Przygotowanie krok 5Na wierzchu ułożyć namoczone biszkopty i przykryć kremem. Na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki, a następnie krem. Ponownie ułożyć nasączony biszkopt. Przykryć kremem.
  • Schłodzone truskawkowe tiramisu verrines - Przygotowanie krok 6Na koniec udekoruj wierzch truskawkami. Przykryć szklankę folią spożywczą i schłodzić przez co najmniej 4 godziny.
  • Schłodzone truskawkowe tiramisu verrines - Przygotowanie krok 7Usuń folię spożywczą i gotowe!

Obserwacje

Krem mascarpone:
* Możesz dodać laskę wanilii lub ekstrakt waniliowy do kremu, aby był smaczniejszy.
* Nie wahaj się dodać szczypty soli do białek.

Worek do wyciskania:
* Możesz użyć torebki do zamrażania, po prostu odetnij róg. Do napełnienia użyj tuby.
* Możesz również po prostu napełnić szklankę kremem za pomocą łyżki.

Czas leżakowania:
Najlepiej pozostawić tiramisu na noc w lodówce; jeśli jesteś niecierpliwy, wystarczą minimum 4 godziny.

Dekorowanie:
* Do truskawkowego tiramisu można dodać listki mięty lub bazylii.
* Możesz ułożyć przepołowione truskawki pionowo w szklance, jeśli dobrze się trzymają.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+