Schłodzone tiramisu z truskawkami w szklankach

zagłosuj teraz
Desser
3 porcji
łatwe
4 h 30 m

Ciesz się truskawkami w wyjątkowo rozpływającym się, wykwintnym deserze z tym przepisem na tiramisu! Aby cieszyć się tym włoskim cudem w wolnej chwili, przygotuj go w szklankach! Porcja jest odpowiednia dla każdego, więc możesz zakończyć posiłek w dobrym stylu lub zrobić sobie zasłużoną przerwę na przekąskę :-) Dzięki naszym objaśnieniom w formie pisemnej i wideo, wykonanie tego truskawkowego tiramisu jest bardzo proste!


Składniki

3
Szacowany koszt: 4.07 (1.36€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania4 h


Obserwacje

Krem mascarpone: <\/b>
* Możesz dodać laskę wanilii lub ekstrakt waniliowy do kremu, aby był smaczniejszy.
* Nie wahaj się dodać szczypty soli do białek.

Worek do wyciskania: <\/b>
* Możesz użyć torebki do zamrażania, po prostu odetnij róg. Do napełnienia użyj tuby.
* Możesz również po prostu napełnić szklankę kremem za pomocą łyżki.

Czas leżakowania:<\/b>
Najlepiej pozostawić tiramisu na noc w lodówce; jeśli jesteś niecierpliwy, wystarczą minimum 4 godziny.

Dekorowanie: <\/b>
* Do truskawkowego tiramisu można dodać listki mięty lub bazylii.
* Możesz ułożyć przepołowione truskawki pionowo w szklance, jeśli dobrze się trzymają.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+