Słodkie empanadillas z dżemem

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
1 h 20 m

Dziś przedstawiamy wersję tradycyjnych empanadillas, ale tym razem wypełnionych dżemem! Idealne do popołudniowej kawy lub jako słodka przekąska po obiedzie. Można je upiec w piekarniku lub usmażyć. Ty wybierasz ;)


Składniki

6

Ciasto:

Nadzienie:

Do zrumienienia:

Szacowany koszt: 0.54 (0.09€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania20 min


Obserwacje

* Jeśli wolisz, możesz usmażyć je jak tradycyjnego tuńczyka. Na patelni z bardzo gorącym olejem słonecznikowym przez 1 minutę z każdej strony.

* Możesz wypełnić je czym tylko chcesz: kremem do ciast, czekoladą, masłem orzechowym...

* Wafle można przechowywać już pokrojone, zawijając je oddzielnie w folię spożywczą (papier w kształcie akordeonu, na przemian papier i ciasto). W ten sposób wafle można wykorzystać w dowolnym momencie.

* Jeśli chcesz, możesz je zamrozić, przechowując je w ten sam sposób. Z drugiej strony, upewnij się, że zamrażasz je na przykład w grupach po 5 sztuk, aby nie zmarnować ich podczas rozmrażania.

* Aby rozmrozić ciasto, radzimy wyjąć je z lodówki dzień wcześniej.

* Można również zamrozić nadziewane paszteciki przed ich usmażeniem.

* Z foremki o średnicy 10 cm można przygotować około 22 pasztecików.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+