Sorbet z mango i limonki z zaledwie 3 składników, gotowy do spożycia w 5 minut!
Szukasz przepisu na lody, które nie wymagają maszynki do lodów i są wyjątkowo świeże i owocowe? W takim razie dobrze trafiłeś! Dzięki zaledwie 3 składnikom będziesz mógł cieszyć się pysznym sorbetem z mango w mgnieniu oka. Nie ma to jak dobre lody, które ugaszą pragnienie w gorący letni dzień! Oprócz tego, że jest bardzo łatwy w przygotowaniu, przepis ten zawiera bardzo mało cukru i jest idealny jakozdrowa, orzeźwiającaprzekąska:-)
Składniki
Materiały
- 1 rozdrabniacz/blender/mikser
Przygotowanie
- Rozmrozić mango około 30 minut przed rozpoczęciem przepisu. Umieść jeszcze zimne kawałki w rozdrabniaczu.
- Dodaj sok z limonki i cukier.
- Zmiksuj wszystko razem i w razie potrzeby dostosuj ilość cukru (mango może być mniej lub bardziej słodkie).
- Podawać natychmiast lub umieścić w szczelnym pojemniku w zamrażarce.
Wierzch można posypać skórką z limonki.
Obserwacje
Jak długo mogę przechowywać ten sorbet?
Zalecamy, aby cieszyć się nim jak najszybciej, ponieważ jest praktyczny i można go zrobić w minutę!
Można go przechowywać przez 1 miesiąc w zamrażarce w szczelnym pojemniku.
Jak dostosować ilość cukru?
W zależności od mango, cukier może być opcjonalny w tym przepisie. Możesz zacząć od zmiksowania sorbetu bez cukru, a następnie dodawać go po trochu, aby dostosować smak.
Czy mogę użyć świeżego mango?
Oczywiście, można pokroić mango w kostkę i włożyć je wcześniej do zamrażarki, aby się schłodziło i można było od razu przygotować sorbet.
Jak mogę ulepszyć ten sorbet?
Jeśli lubisz marakuję, możesz dodać jej trochę po usunięciu pestek.