Tiramisu ze speculoos i karmelem z solonego masła

zagłosuj teraz
Desser
3 porcji
łatwe
4 h 30 m

Wersja tiramisu w szklance, aby cieszyć się tym pysznym deserem w pełni → każdy ma swoją porcję i bez zazdrości :-D Tutaj proponujemy wersję z herbatnikami speculoos i karmelem z solonego masła. Chrupiące i pyszne połączenie gwarantowane ;-) Jest łatwy do zrobienia, wystarczy postępować zgodnie z krokami w naszym przepisie, który jest dostępny tutaj w wersji pisemnej i wideo: do dzieła!


Składniki

3
Szacowany koszt: 3.31 (1.1€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania4 h


Obserwacje

Krem mascarpone: <\/b>
* Ta verrine jest zrobiona z kremu mascarpone używanego w tiramisu. Jajka można po prostu zastąpić śmietaną.
* Do kremu można dodać laskę wanilii lub ekstrakt waniliowy, aby był smaczniejszy.
* Nie wahaj się dodać szczypty soli do białek.
* Białka najlepiej ubić w ostatniej chwili przed dodaniem ich do masy mascarpone + żółtka + cukier.

Worek do wyciskania: <\/b>
* Można użyć torebki do zamrażania, wystarczy odciąć róg. Do napełnienia użyj tuby.
* Można również po prostu napełnić szklankę kremem i karmelem za pomocą łyżki.

Czas leżakowania: <\/b>
* Najlepiej pozostawić tiramisu na noc w lodówce. Jeśli jesteś niecierpliwy, wystarczą minimum 4 godziny.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+