Waniliowa panna cotta z sosem figowym

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
5 h 31 m

Waniliowa panna cotta w połączeniu z przepysznym sosem figowym: prosty przepis, którym można cieszyć się o każdej porze roku (choć wrzesień jest idealnym miesiącem). Panna cotta z figami to delikatny deser, który można podać gościom, jeśli chce się zakończyć posiłek w najlepszy możliwy sposób, a który zachwyci wszystkich swoim słodkim i przyjemnym smakiem. Przygotowanie tego deseru na łyżeczce jest bardzo proste, wystarczy postępować zgodnie z procedurą krok po kroku, aby dostarczyć na stół naszą prostą, jednoporcjową rozkosz. Jeśli nie przepadasz za figami, przypominamy, że na naszej stronie internetowej dostępnych jest wiele innych pomysłów na przygotowanie panna cotty, sugerujemy odkrycie ich wszystkich!


Składniki

4

Coulis figowy:

Szacowany koszt: 4.58 (1.14€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania5 h 20 m
Gotowania6 min


Obserwacje

Jak udekorować panna cottę figową?
Jeśli jesteś w odpowiednim sezonie, możesz użyć świeżych fig do udekorowania tej pysznej panna cotty

Jak długo można przechowywać panna cottę?
Maksymalnie 4 dni w lodówce: przykryć szklanki folią spożywczą lub przechowywać w szczelnym pojemniku. Zalecamy udekorowanie panna cotty przed podaniem.

Czy mogę użyć świeżej wanilii?
Oczywiście. Użycie laski wanilii nada panna cotcie jeszcze więcej smaku.

Czym mogę zastąpić dżem figowy?
Panna cotta może być podawana z różnymi dodatkami. Wypróbuj panna cottę z coulis z czerwonych jagód, panna cottę z mango, panna cottę z kremem pistacjowym i wiele innych wariacji, które można znaleźć na naszej stronie internetowej.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+