Wegańska kokosowa panna cotta
zagłosuj teraz
Deser bez produktów pochodzenia zwierzęcego, czyli bez mleka i jajek! To możliwe i smaczne, czego chcieć więcej? :-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.43Euros€ (0.86€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania4 h
Gotowania5 min
- Umieść wszystkie składniki (z wyjątkiem coulis) w rondlu.
- Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 2 minuty, ciągle mieszając.
- Wlać do szklanek do serwowania. Schłodzić przez co najmniej 4 godziny.
- Każdą panna cottę polać odrobiną coulis.
- A teraz wegańska panna cotta jest gotowa!
Obserwacje
Mleko roślinne: tutaj użyliśmy mleka kokosowego, ale można użyć dowolnego innego mleka roślinnego.
Mocniejszy smak kokosa: zamień mleko na śmietankę kokosową!
Coulis: po raz kolejny pozwól swoim kubkom smakowym mówić!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!