Wegańskie serniki, wegański przepis od a do z
zagłosuj teraz
Kiedy jesteś weganinem lub nie możesz jeść jajek lub mleka, etap deserowy w menu to prawdziwa męka! Na szczęście istnieją alternatywy, a dziś przedstawiamy kilka pięknych serników, które są łatwe w przygotowaniu, wegańskie i bezglutenowe! Co więcej, do przygotowania tego deseru nie jest potrzebny piekarnik, więc jest to pyszny pomysł bez pieczenia, który jest łatwy dla wszystkich nawyków żywieniowych :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 10.77Euros€ (1.8€/porcja)
Materiały
- 6 kółek sernikowych
- Rozdrabniacz
Przygotowanie
- Przykryj nerkowce wodą i pozostaw do namoczenia na 2 godziny.
- Drobno zmiksuj migdały i daktyle.
- Umieścić na spodzie każdego sernika i dobrze docisnąć.
- Zblenduj nerkowce (bez wody) ze śmietanką kokosową. Dodać olej kokosowy i syrop z agawy i dokładnie zmiksować.
- Umieść 2 łyżki mieszanki w każdym okręgu i schładzaj przez co najmniej 12 godzin.
- Ostrożnie wyjmij serniki z formy i ułóż na wierzchu skórkę z cytryny lub czerwone owoce.
- A teraz wegańskie serniki są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!