Wyjątkowo chrupiąca i rozpływająca się kruszonka jabłkowo-gruszkowa
zagłosuj teraz
Jeden z klasycznych deserów, którego nigdy nie mamy dość: crumble! A tutaj, oprócz jabłek, dodaliśmy gruszki, aby podwoić przyjemność. Jest tak łatwa do zrobienia, że jest to idealny przepis do przygotowania z dziećmi. Rezultat na pewno będzie owocowy, rozpływający się i chrupiący!
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.57Euros€ (0.76€/porcja)
Materiały
- forma o średnicy 20 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania50 min
- Jabłka i gruszki obrać i pokroić na małe kawałki. Smażyć przez 10 minut na patelni na średnim ogniu. Odstawić na bok.
- Wymieszać mąkę, proszek migdałowy i cukier. Dodaj zimne masło, pokrój w drobną kostkę i pokrusz opuszkami palców.
- Umieść owoce w formie. Przykryć kruszonką.
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40 minut. Czas ten może się różnić w zależności od formy. Blacha, której użyłam była dość gruba. Kruszonka powinna być złotobrązowa.
- Kruszonka jest już gotowa!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!