Wyjątkowo chrupiąca i rozpływająca się kruszonka jabłkowo-gruszkowa

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
1 h

Jeden z klasycznych deserów, którego nigdy nie mamy dość: crumble! A tutaj, oprócz jabłek, dodaliśmy gruszki, aby podwoić przyjemność. Jest tak łatwa do zrobienia, że jest to idealny przepis do przygotowania z dziećmi. Rezultat na pewno będzie owocowy, rozpływający się i chrupiący!


Składniki

6
Szacowany koszt: 4.57 (0.76€/porcja)

Materiały

  • forma o średnicy 20 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania50 min

  • Wyjątkowo chrupiąca i rozpływająca się kruszonka jabłkowo-gruszkowa - Przygotowanie krok 1Jabłka i gruszki obrać i pokroić na małe kawałki. Smażyć przez 10 minut na patelni na średnim ogniu. Odstawić na bok.
  • Wyjątkowo chrupiąca i rozpływająca się kruszonka jabłkowo-gruszkowa - Przygotowanie krok 2Wymieszać mąkę, proszek migdałowy i cukier. Dodaj zimne masło, pokrój w drobną kostkę i pokrusz opuszkami palców.
  • Wyjątkowo chrupiąca i rozpływająca się kruszonka jabłkowo-gruszkowa - Przygotowanie krok 3Umieść owoce w formie. Przykryć kruszonką.
  • Wyjątkowo chrupiąca i rozpływająca się kruszonka jabłkowo-gruszkowa - Przygotowanie krok 4Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40 minut. Czas ten może się różnić w zależności od formy. Blacha, której użyłam była dość gruba. Kruszonka powinna być złotobrązowa.
  • Wyjątkowo chrupiąca i rozpływająca się kruszonka jabłkowo-gruszkowa - Przygotowanie krok 5Kruszonka jest już gotowa!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+