Wyjątkowo chrupiąca i rozpływająca się kruszonka jabłkowo-gruszkowa
zagłosuj teraz
Jeden z klasycznych deserów, którego nigdy nie mamy dość: crumble! A tutaj, oprócz jabłek, dodaliśmy gruszki, aby podwoić przyjemność. Jest tak łatwa do zrobienia, że jest to idealny przepis do przygotowania z dziećmi. Rezultat na pewno będzie owocowy, rozpływający się i chrupiący!
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.57Euros€ (0.76€/porcja)
Materiały
- forma o średnicy 20 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania50 min
Jabłka i gruszki obrać i pokroić na małe kawałki. Smażyć przez 10 minut na patelni na średnim ogniu. Odstawić na bok.
Wymieszać mąkę, proszek migdałowy i cukier. Dodać zimne masło pokrojone w małe kostki i pokruszyć opuszkami palców.
Umieścić owoce w formie. Przykryć przygotowaną kruszonką.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40 minut. Czas ten może się różnić w zależności od formy. Blacha, której użyłam, była dość gruba. Kruszonka powinna być złotobrązowa.
Kruszonka jest już gotowa!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!