Wyjątkowo miękka i puszysta brioszka

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
9 h 10 m

Rozpocznij dzień w dziewiątej chmurze dzięki przepisowi na wyjątkowo miękką i puszystą brioszkę. Do brioszki dodaliśmy bardzo mało masła, więc możesz cieszyć się smakiem bez wyrzutów sumienia :-) Dzięki zaokrąglonemu kształtowi to cudo będzie doskonałym śniadaniem lub przekąską. Spróbuj więc, korzystając z naszych instrukcji krok po kroku poniżej ↓ ↓


Składniki

8

Złocenie :

Szacowany koszt: 1.62 (0.2€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania45 min
Czas oczekiwania8 h
Gotowania25 min


Obserwacje

Czas wyrastania: <\/b>
Ciasto można pozostawić do wyrośnięcia na 5 do 6 godzin w temperaturze pokojowej lub na 2 godziny w temperaturze pokojowej, a następnie na 1 noc w lodówce. Będzie łatwiejsze w obsłudze.

Wyjmowanie z formy:<\/b>
Po upieczeniu brioszki należy niezwłocznie wyjąć ją z formy i pozostawić do ostygnięcia na drucianej kratce. Jeśli pozostawisz ją w foremce do ostygnięcia, skropli się i stanie się wilgotna.

Przechowywanie:<\/b>
Można je przechowywać przez kilka dni. Aby zapobiec wysychaniu, przechowywać w szczelnej puszce lub torebce do zamrażania.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+