Wyjątkowo rzadkie fondanty czekoladowe z frytkownicy powietrznej!

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
16 min

Zanurz się w czekoladowej przygodzie z naszym czekoladowym fondantem upieczonym do perfekcji za pomocą frytkownicy powietrznej! Odkryj przyjemność delektowania się idealnie rozpływającym się deserem, przygotowanym w mgnieniu oka dzięki naszej niezawodnej frytkownicy powietrznej. Każdy kęs to eksplozja smaku, miękka konsystencja i gorące czekoladowe serce... Łatwy do zrobienia i jeszcze łatwiejszy do rozkoszowania się, ten czekoladowy fondant szybko stanie się obowiązkową pozycją w domu! PS: Uwielbiamy dodawać lody waniliowe do ciepłego fondantu ;-)


Składniki

8

Materiały

  • Miska na sałatkę
  • Trzepaczka
  • Rondel
  • Ramekiny
  • Frytkownica powietrzna

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania6 min

  • Wyjątkowo rzadkie fondanty czekoladowe z frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 1Wbij jajka do miski i dodaj cukier (na tym etapie możesz dodać aromat waniliowy, jeśli chcesz go użyć).
  • Wyjątkowo rzadkie fondanty czekoladowe z frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 2Ubijaj, aż mieszanina lekko się spieni.
  • Wyjątkowo rzadkie fondanty czekoladowe z frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 3Dodaj mąkę na raz. Ubijać do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawić do późniejszego użycia.
  • Wyjątkowo rzadkie fondanty czekoladowe z frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 4W rondelku połam czekoladę i dodaj pokrojone na kawałki masło.
  • Wyjątkowo rzadkie fondanty czekoladowe z frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 5Roztopić mieszaninę na małym ogniu. Alternatywnie, można roztopić mieszankę w kuchence mikrofalowej.
  • Wyjątkowo rzadkie fondanty czekoladowe z frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 6Dodaj roztopioną mieszaninę do poprzedniego ciasta. Dobrze wymieszać.
  • Wyjątkowo rzadkie fondanty czekoladowe z frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 7Posmaruj kokilki masłem i umieść w nich ciasto.
  • Wyjątkowo rzadkie fondanty czekoladowe z frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 8Umieść kokilki we frytkownicy ustawionej na 210°C. Smażyć przez 6 do 7 minut, aż środek będzie rzadki.
  • Wyjątkowo rzadkie fondanty czekoladowe z frytkownicy powietrznej! - Przygotowanie krok 9A teraz jest gotowy!

Obserwacje

Nie masz frytkownicy powietrznej?
Możesz upiec fondanty w piekarniku.
Wystarczy rozgrzać piekarnik do 210°C. Czas pieczenia będzie mniej więcej taki sam (6 do 7 minut).

Wolisz format dzielony?
Wybierz okrągłą formę i piecz nieco dłużej (około 5 minut).



Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+