Wyśmienita pomada czekoladowa bez dodatku cukru!
zagłosuj teraz
Ten czekoladowy fondant to pyszny i łatwy deser! A jego wielką wartością dodaną jest to, że nie zawiera dodatku cukru! Tylko 4 składniki składają się na ten deser, który jest bezglutenowy i wegański ;-) Okazja, aby wypróbować nowe przepisy i nadal dobrze się bawić :-D
Składniki
4
Szacowany koszt: 2Euros€ (0.5€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania12 min
- Rozpuść czekoladę z margaryną i mlekiem ryżowym w kuchence mikrofalowej lub w bemarze.
- Gdy składniki się rozpuszczą, dodaj mąkę kukurydzianą i wymieszaj.
- Podzielić masę między natłuszczone foremki do muffinek (jeśli nie są silikonowe).
- Piec przez 12 minut w temperaturze 200°C.
- Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut przed wyjęciem z formy i... smacznego!
Obserwacje
Jak uzyskać płynne serce? Istnieją dwa rozwiązania:
* skrócić czas pieczenia z 12 do 10 minut
* dodać kwadrat czekolady do środka ;-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!