Wyśmienita pomada czekoladowa bez dodatku cukru!

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
17 min

Ten czekoladowy fondant to pyszny i łatwy deser! A jego wielką wartością dodaną jest to, że nie zawiera dodatku cukru! Tylko 4 składniki składają się na ten deser, który jest bezglutenowy i wegański ;-) Okazja, aby wypróbować nowe przepisy i nadal dobrze się bawić :-D


Składniki

4
Szacowany koszt: 2 (0.5€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania12 min
  • Rozpuść czekoladę z margaryną i mlekiem ryżowym w kuchence mikrofalowej lub w bemarze.
  • Gdy składniki się rozpuszczą, dodaj mąkę kukurydzianą i wymieszaj.
  • Podzielić masę między natłuszczone foremki do muffinek (jeśli nie są silikonowe).
  • Piec przez 12 minut w temperaturze 200°C.
  • Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut przed wyjęciem z formy i... smacznego!

Obserwacje

Jak uzyskać płynne serce? Istnieją dwa rozwiązania:
* skrócić czas pieczenia z 12 do 10 minut
* dodać kwadrat czekolady do środka ;-)



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+